Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cam ve Seramik Nesneler Sosyal Sorunlara Ayna Tutacak

Cam ve Seramik Nesneler Sosyal Sorunlara Ayna Tutacak

Milano Tasarım Haftası’nda izleyiciyle buluşacak olan “Made by Fire” sergisi; toplumsal konulara cevap veren cam, porselen ve seramik objelerden oluşuyor.

Made by Fire, bu yıl Milano Tasarım Haftası kapsamında Triennale di Milano müzesinde ziyarete açılacak. Sergide 40’tan fazla Çek tasarımcının 100’e yakın projesi yer alıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi sergi cam, porselen ve seramik eserlerden oluşuyor.

Made by Fire, Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentindeki Moravian Gallery ile Prag uluslararası tasarım festivali Designblok arasındaki iş birliği sayesinde doğmuş. Sergideki işler, tasarım ve uygulamalı sanat alanında üretim yapan avangart Çek tasarımcıların ürünleri.

Endüstri, uyum, kimlik ve deney

Bu proje sayesinde, Çek Cumhuriyeti’nin modern tarihinde ilk kez, benzeri görülmemiş boyutlarda temsili bir tasarım ve sanat sergisi yaratılmış. Küratörler Eva Slunečková ve Danica Kovářová, çalışmaların temel sosyal temalarla ilgili olduğunun altını çizmiş. Özellikle de Maxim Velčovský‘nin ve studio edit!’in mimari ve stüdyo düzenlemelerinin buna vurgu yaptığını belirtiyorlar. Henüz sergiyle ilgili görseller ve açıklama metinleri sadece bu haberde gördüğünüz kadar.

Sergi, toplumsal konuların yanı sıra aynı zamanda üretim süreçlerine ve tekil olarak sergideki nesnelerin nasıl üretildiğine de ışık tutacak. Sergi alanı, dört tematik alandan oluşacak. Bu alanlar; endüstri, uyum, kimlik ve deney olarak isimlendirilmiş.

Görsel: Hana Křížová, Dezeen