Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volkanik Aydınlatmalar

Volkanik Aydınlatmalar

Mexico City merkezli tasarım stüdyosu Davidpompa, Meksika'ya özgü volkanik kayalardan üretilen aydınlatma serisini Milano Tasarım Haftası'nda tanıtıyor.

Mexico City merkezli tasarım stüdyosu Davidpompa, antik taş ve alüminyumu birleştiren heykellerden oluşan Stone Archive çalışmasına eklediği cam ve volkanik kayalardan üretilen Ambra Toba adlı aydınlatma serisini Milano Tasarım Haftası kapsamında tanıtıyor. Tasarımda köklerine dönen stüdyo, Meksika’ya özgü bir tür volkanik taş olan ve yapı inşaatlarında da kullanılan Toba Volcánica’yı hammadde olarak tercih etti. Volkanik patlama sonucunda açığa çıkan toz ve küllerin bir araya gelmesiyle oluşan volkanik bir kaya türü olan Toba Volcánica’nın bir milyon yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Tüm parçaların Meksika’da üretilerek bir araya getirildiği volkanik aydınlatma serisi projesi, Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi’nin (UNAM) jeolojik bölümüyle ortaklaşa yürütülen bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. Tamamen el yapımı olarak üretilen koleksiyonun tasarımındaki geometrik şekiller, volkanik patlamalara ve bu patlamaların beraberinde getirdiği harekete atıfta bulunuyor. Ambra Toba volkanik aydınlatma koleksiyonu, Milano Tasarım Haftası boyunca gezici Alcova platformunda yer alacak Stone Archive enstalasyonunun bir parçası olarak görülebilecek. Daha fazla bilgi edinmek için tasarım stüdyosunun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Görseller: Davidpompa, Instagram, Youtube