Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’nin İlk Sanal Sneaker Koleksiyonu

Nike’nin İlk Sanal Sneaker Koleksiyonu

Nike, Air Force One'dan ilham alarak web3 platformu SWOOSH için tasarladığı ilk sanal sneaker koleksiyonu Our Force 1s'i tanıttı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yeni web3 platformu .SWOOSH‘u tanıtan Nike, platform için özel olarak tasarlanan ilk sanal sneaker koleksiyonu Our Force 1s‘i piyasaya sürmeye hazırlandığını duyurdu. Nike’nin ilk 50 yıllık marka tarihi ile ikonik modeli Air Force 1’a saygı duruşu niteliği taşıdığı belirtilen sanal koleksiyon, pek çok markanın blok zincir sistemi ile arasına mesafe koyarak web3 konusunda sessizliğe gömüldüğü bir dönemde ortaya çıktı.

2022 yılı boyunca fast-food zincirlerinden lüks moda markalarına pek çok şirket web3 teknolojilerinden yararlanmak için adeta birbiriyle yarıştı. Derken yeni yılın gelmesiyle birlikte 2023’ün ilk çeyreğini web3 konusunda hayli sessiz geçiren pazarlama dünyası, Nike’nin iddialı koleksiyon tanıtımıyla hareketlendi. Sanal kreasyonların 8 Mayıs’ta davetiyelerle belirli bir gruba sunulacağı, genel erişime ise 10 Mayıs tarihinde açılacağı duyuruldu.

 

Satın alma süreci ise gizemli ve sürpriz dolu. Zira Our Force 1s koleksiyonundaki ayakkabılardan birine sahip olmak için öncelikle blok zincir üzerinden bir dijital ayakkabı kutusu için ödeme yapılıyor. Classic Remix ve New Wave olmak üzere iki farklı tür sanal ayakkabı kutusu bulunuyor. Satın alınan ayakkabının hangisi olduğu ise Nike tarafından açıklanıncaya kadar sır olarak kalıyor. Satın alınan tüm dijital ayakkabı kutuları 10 Mayıs sonrasında belirlenen bir tarihte Nike tarafından aynı anda açılacak.

 

Nike hayranları satın aldıkları koleksiyon parçasını o gün görebilecekler. Kutular açıldıktan sonra her sanal sneaker, diğer uyumlu platformlara aktarılabilmesini sağlayacak bir 3B  dosyasıyla eşleştirilmiş olarak gelecek.  Nike, ayrıca .SWOOSH platformundaki tasarımların aynı zamanda özel fiziksel deneyimler içereceğini veya birtakım fiziksel ürünlere erişim kilidini açacağını da açıkladı.

Classic Remix kutusunda 1982’den 2007’ye kadar olan Air Force 1 tasarımlarının esintilerini taşıyan modellerin, New Wave kutusunda ise 2007 yılından günümüze kadar olan Air Force 1 tasarımlarının dijital versiyonlarının yer alması bekleniyor. Her iki kutunun da satış fiyatı, Air Force 1’ın piyasaya sürüldüğü tarihe atıfta bulunarak 19,82 dolar olarak belirlendi. Halen beta sürümünde olan .SWOOSH platformunun 330 binden fazla üyesi bulunuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nike (@nike)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: Nike, Twitter, Instagram