Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Yeni Web3 Platformu: “.Swoosh”

Nike’den Yeni Web3 Platformu: “.Swoosh”

Web3'e yönelik adımlarını hızlandıran Nike, ".SWOOSH" adlı bir dijital topluluk ve deneyim platformu kurduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz hafta tanıklık ettiğimiz 1 milyar dolara yakın piyasa değeri kaybıyla dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan ABD merkezli FTX’in dev çöküşünün henüz dumanı üzerinde tüterken, Nike’den yeni bir web3 hamlesi geldi. Daha önce Roblox iş birliği ile metaverse evrenine adım atan şirket, NFT koleksiyonları üreten sanal spor ayakkabı şirketi RTFKT’i satın alarak web3’e yönelik dijital dönüşümünü hızlandırmıştı.

NFT işlem hacminin dünya çapındaki düşüşüne de aldırmayan Nike, bugün yaptığı açıklamayla yatırımcılar ve Nike hayranlarının şirketle birlikte sanal varlıklar oluşturarak onları toplayabilecekleri bir web3 dijital topluluk ve deneyim platformu kurduğunu açıkladı.

“.SWOOSH” adı verilen platformda üretilecek sanal varlıklar, dijital oyunlarda ve deneyimlerde kullanılabilecek. .SWOOSH ayrıca kullanıcıların fiziki olarak özel Nike tasarımlarına ulaşmaları veya profesyonel sporcularla sohbetler gibi markanın gerçek dünyada sunacağı avantajlara erişim için de kullanılacak.

Hali hazırda beta aşamasındaki platforma kayıtlar 18 Kasım 2022 tarihinde başlıyor. Polygon tabanlı NFT ürünleri sunacak olan .Swoosh’da henüz bir şey satılmazken, ilk koleksiyonun 2023’ün ilk ayında duyurulması bekleniyor. 2021’de RTFKT’i satın almasının ardından şirket, geçtiğimiz Nisan ayında Nike spor ayakkabılarının dijital versiyonlarını Ethereum NFT’leri olarak piyasaya sürmüştü.

Dune Analytics verilerine göre Nike, şu ana kadar toplamda 185 milyon dolarlık NFT geliri elde etmiş görünüyor. Dune aracılığıyla toplanan halka açık blockchain verilerine göre Nike, bugüne kadar birincil NFT satışlarından 93 milyon dolar gelir ve 92 milyon dolar değerinde NFT ticari telif hakkı elde etti.

Görseller: Nike, LinkedIn, Twitter