Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Web3, NFT ve Metaverse’e Girmek için 3 Basit Adım [SXSW 2022]

Web3, NFT ve Metaverse’e Girmek için 3 Basit Adım [SXSW 2022]

Unstoppable Domains'de SVP ve kanal şefi olan Sandy Carter Web3, NFT ve Metaverse'e girmek isteyen kişilere 3 adımda tavsiyeler sundu.

Yazar, konuşmacı ve iş insanı Sandy Carter Web3, NFT ve metaverse kavramlarını giriş seviyesinde tüm basamaklarıyla anlatarak bu dünyaya adım atmak isteyenler için üç ana tavsiye paylaştı. IBM’de genel müdürlük, Amazon Web Services’ta başkan yardımcılığı yapmış ve şu anda Unstoppable Domains’de kıdemli başkan yardımcısı (SVP) ve kanal şefi olarak görev yapan Sandy Carter, tüm bu teknolojilere karşı büyük bir heyecan taşıyor ve şüpheci yaklaşanların kaygılarını anlamakla birlikte argümanlarını yanlışlıyor.

Sandy Carter’ın sunumu boyunca kullandığı 7 temel kavram ve 5 temel sahiplik kavramını birer cümle ile açıklamakta fayda var.

Blockchain: Bilginin hile yapılamadan dağıtımı ve erişimi.
Token: Blockchain üzerindeki dijital varlık.
Airdrop: Token’ların doğrudan kripto cüzdanlarına gönderilmesi.
Kripto para: Değişimi gösteren blockchain üzerinde varolan para birimi.
Gaz: Servis kullanım ücreti.
Mint: Dijital varlığı alıp üzerine sahipliği işlemek
DAO: Merkeziyetsiz otonom organizasyon

Tüm bu Web3 dünyası içerisinde kullanıcılara sunulan en büyük değer sahiplik. Bu nedenle de bireyler kullanıcı değil üye olarak tanımlanıyor. Karar alma ve hareket etmede söz sahibi olan üyeler haline geliyor.

Sahipliği sağlayan mekanizmalar

Merkeziyetsiz organizasyonlar: Sahiplik paylaşımlı hale geliyor ve herkes karar almaya rol sahibi oluyor.
Dijital kimlikler: Bireyler her alanda ve mecrada farklı kimlik ve giriş bilgilerine değil tek bir cüzdan ile her yerde varolabiliyor.
Blockchain üzerinde olmak: Bireylerin her hareketi zincir üzerine kaydedildiği için hile yapılamıyor ve sahiplik başkaları tarafından onaylanıyor.
Topluluk: Aidiyet ve değer yaratmak bireyleri Web3 dünyasına çeken temel motivasyoları oluşturuyor. Sahipliğinizi gösterebilmek imkanı burada öne çıkıyor.
Finansal özgürlük: Kripto paralar sayesidne bir merkeze bağlı kalmadan kendi sahip olduğunuz varlıkları hareket ettirebiliyorsunuz.

Web3 dünyasına girmek için 3 temel adım

Öğrenin. Alan hakkında bilgi dağarcılığınızı geliştirin. Okuma yapın, statü sembolleri hakkında bilgi edinin, ağ hakkında araştırma yapın, Web3 hakkında şüphelenenlerin neler söylediğini inceleyin.

Oynayın. Teorik olarak donanıma kavuşunca kendiniz işin içine girin. Bir cüzdan oluşturun, kripto satın alın, kendi alan adınızı alın ve NFT mint’leyin. Bunu bütçenize göre küçük meblağlarla yapın ve deneyim kazanın.

Etkileşime girin. Topluluk ve bu dünyadaki diğer insanlarla bağlantı kurun. Bunu Twitter Spaces oturumları, Discord sunucuları ve Telegram veya Signal’daki gruplar üzerinden yaparak başka insanların neler yaptığını keşfedin.

Sandy Carter sunumunun kendi perspektifinden özetini ve öne çıkanlarını Unstoppable Domains’in blog’unda derlemiş.