Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ogilvy’den Dijital Deneyim Platformu

Ogilvy’den Dijital Deneyim Platformu

Ogilvy, Reality adlı küresel dijital deneyim platformuyla markaları web3 teknolojilerinin uygulama alanlarıyla tanıştıracak.

Reklam sektöründe bir yandan aşırı heyecan uyandırırken diğer yandan şüpheyle karşılanan web3 teknolojileri karşısında reklam, pazarlama ve halkla ilişkiler ajansı Ogilvy, bu konudaki yaklaşımını bir kez daha ortaya koydu. Ajans, Reality adlı küresel dijital deneyim platformuyla markalara gelişmekte olan teknolojilerin kullanım alanlarını keşfetme imkânı sunmayı amaçlıyor. Üç temel alana odaklanan platformda artırılmış gerçeklik deneyimlerinin yanı sıra merkezi olmayan ve yeni dünyalar inşa etmek gibi sentetik olarak adlandırılan deneyimler de sunulacak.

Ogilvy yakın zamanda Meta tarafından geliştirilen artırılmış gerçeklik platformu Spark AR tarafından sertifikalandırılan ilk küresel şirket oldu. Aynı zamanda Dentsu’nun ardından markalar için sanal avatar tasarımı ve sanal kimlik hizmeti veren ikinci ajans olan Ogilvy, Reality için Snap Chat, Meta, Epic Games, Soul Machines ve Salesforce gibi önde gelen platformlarla ortaklıklar kurdu. Ogilvy’nin Reality çatısı altına girmeden önce de Gucci, VW, PizzaHut, Cadbury’s, Estée Lauder, Greenpeace ve Lamborghini markalarına hizmet veren bir inovasyon ekibi bulunuyordu.

Ogilvy’e göre henüz Metaverse evreninde değil Anteverse’teyiz!

Geçtiğimiz Nisan ayında Ogilvy UK, kampanyalarında vücutlarını ve yüzlerini farklı göstermek için fotoğraflarına müdahale eden influencer isimlerle çalışmayacağını duyurmuştu. Bu karar, ajansın sanal gerçekliğe yaptığı yatırımların bir uzantısı olarak yorumlanabilir.  Ogilvy Küresel İnovasyon Başkanı Dickon Laws, bu yıl Haziran ayında The Drum’da kaleme aldığı makalede şu anda bulunulan evreyi metaverse öncesi anteverse olarak nitelendirmişti. Latince bir ön ek olan ante ‘önce’, ‘önceki’ anlamlarına geliyor.

Gelişmekte olan teknolojilerin gidişatına yönelik bir analiz yöntemi olan Gartner Hype Curve’ e atıfta bulunan Laws’a göre 2029 yılına kadar 1.5 trilyon dolar değerine ulaşacak metaverse teknolojileri, markalar açısından ya kaçırılacak büyük bir büyüme fırsatı ya da yanlış bir yatırım bütçesi anlamına geliyor.  “Sektör, kafa karıştırıcı ve yanıltıcı kısaltmalar ve şemsiye terimler arasında boğuluyor.” diyen Laws’ın ifadesiyle Reality, bu gelişmekte olan teknolojilerin müşteriler için ne anlama gelebileceğini tercüme ederek yatırım riskini azaltmak üzere tasarlandı.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ogilvy (@ogilvy)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: Pexels, Instagram