Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Artırılmış Gerçeklik Deneyimi Trove

Nike’den Artırılmış Gerçeklik Deneyimi Trove

Nike, Çin'de gençlerle arasındaki bağları güçlendirmek için "Trove" isimli artırılmış gerçeklik deneyimini yarattı.

BBH China imzalı bir çalışma olan Trove‘un; Nike’nin spor, sürdürülebilirlik, sağlık ve müzik gibi temalar etrafında kültürel öncülerle yaptığı işbirliklerini sergilediği bir platform olması hedefleniyor.

Asya pop kültünün önde gelen isimlerinden rapçi GDragon ve lüks moda markası Maison Givency’nin kreatif direktörü Matthew M. Williams ortaklığında hazırlanan projenin, gelecek günlerde genişleyecek iş birliği ağı ile aynı zamanda bir arşiv olarak hizmet vermesi amaçlanıyor. G-Dragon için yaratılan artırılmış gerçeklik alanı bir yeraltı sığınağından şehre geçişi, Williams için hazırlanan deneyim ise çölde yogayı görselleştiriyor.

Artırılmış gerçekliği 360 derece deneyimsel videolarla birleştiren Trove deneyimi, hem mağazalarda hem de çevrimiçi olarak sunuluyor. Ürünlerle ilgili detaylı bilgi sunan her iki artırılmış gerçeklik deneyiminde, kullanıcılar kendileri için kişiselleştirilmiş kartvizit üretme gibi ek içeriklerden de yararlanabilecekler. Akıllı telefonlarla uyumlu olarak geliştirilen proje, çevrimiçi çeşitli indirim ve etkinliklerin yanı sıra katılımcılara özel çevrimdışı bir organizasyonu da kapsıyor.

Pandemi öncesi dönemde kurgulanan bu projeyi hayata geçiren Nike, bir süredir Çin’de zor günler geçiriyordu. Geçtiğimiz yıl Sincan bölgesindeki Uygurların pamuk tarlalarındaki kötü çalışma koşullarına yönelik endişelerini dile getiren Nike ve H&M sert tepkilerle karşı karşıya kaldılar. Öte yandan pandemi ile birlikte yerel spor ayakkabı markalarına yönelen talep, Nike ve Adidas gibi küresel spor ayakkabı markalarının Çin pazarındaki paylarını olumsuz yönde etkilemeye başladı. Çin’in spor ayakkabı pazarının 2025 yılına kadar 30 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Pazar büyürken gençlerle arasındaki bağı güçlü tutmak isteyen Nike, yakın zamanda da metaverse evreninde yerini almıştı.

Görseller: Trove