Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MagiMask Düşük Fiyata Yüksek Çözünürlüklü Artırılmış Gerçeklik Deneyimi Sunuyor

MagiMask Düşük Fiyata Yüksek Çözünürlüklü Artırılmış Gerçeklik Deneyimi Sunuyor

MagiMask, eşsiz optik özelliğiyle ve MagiTools adlı fiziksel takip araçlarıyla piyasadaki pahalı artırılmış gerçeklik cihazlarına alternatif, hesaplı bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor.

Artırılmış gerçeklik birkaç yıldır gündemde olmasına rağmen, ana akım bir teknoloji haline gelmesi zaman alıyor. Şu anda HoloLens ya da Magic Leap gibi artırılmış gerçeklik gözlüklerinin fiyatları, çoğu insanın karşılamayacağı kadar yüksek. Bu nedenle genelde artırılmış gerçeklik deneyimleri Pokémon Go gibi artırılmış gerçekliği kullanan akıllı telefon uygulamaları ile sınırlı. MagiMask akıllı telefonla çalışıyor ve vaadleri de o kadar etkileyici ki Kickstarter’da daha 24 saati bile doldurmadan hedeflediği desteği toplamış. Bugün sona erecek olan kampanyada erken sipariş fiyatı 89 dolar.

Eşsiz optik özelliği sayesinde MagiMask yüksek çözünürlüklü görüntü sunuyor

Piyasadaki pek çok gözlük, iki parçaya bölünmüş görüntü sunuyor ve bu da her gözün kendi tarafındaki görüntüye bakmak durumunda olduğu bir görüntü biçimi. MagiMask’in en önemli özelliklerinden biri, bu iki parçalı görüntü yerine geniş bir görünüm sunması. Bu da MagiMask’in ardından dünyaya bakarken bir gözlük takıyormuş hissini yaşamamanızı ve adeta görüntünün içindeymiş gibi hissetmenizi sağlıyor. Bölünmüş görüntü sunan sıradan gözlüklerde piksellerin yaklaşık% 75’i inaktif oluyor. MagiMask’in eşsiz optik çözümüyle piksellerin %100’ü aktif oluyor ve bu da daha yüksek çözünürlük anlamına geliyor. Akıllı telefonunuzun ekranındaki tüm piksellerinin kullanılmasına olanak tanıyarak kristal berraklığında bir artırılmış gerçeklik deneyimi yaşatıyor.

 

MagiMask’in içine yerleştirdiğiniz akıllı telefonun kamerası, dış dünyadaki gerçekliği, gerçek zamanlı olarak önünüze koyarken, diğer yandan artırılmış gerçekliğin dijital nesneleri de bu dünyanın içinde beliriyor. Elbette MagiMask’i kullanabilmek için akıllı telefonunuzun artırılmış gerçeklik yeteneği olması gerekiyor.

Norveçli teknoloji girişimi Ludenso tarafından tasarlanan MagiMask; Android, iOS ve diğer mobil platformlarla uyumlu. Ayrıca, telefonunuzun dijital nesneleri gerçek dünyaya yerleştirmesine izin veren fiziksel takip cihazları MagiTools (Magitile, Magidice ve Magikard) ile birlikte sunulmuş. MagiMask’in bir başka sihirli özelliği de Manomotion ile uyumlu olması. Bu teknoloji, ellleriniz kadraja girdiğinde onların algılanmasını, böylece ellerinizi kullanarak dijital objelerle etkileşime girebilmenizi sağlıyor.

Görsel: Kickstarter