Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes Spor Otomobil Koltuklarından Ofis Sandalyesi Yapıyor

Mercedes Spor Otomobil Koltuklarından Ofis Sandalyesi Yapıyor

Otomobillerdeki koltukların ofis sandalyesine dönüştürülmesiyle yapılan "Mercedes-AMG Office Chair", direksiyon başındaki konforu uzun çalışma günlerine taşıyor.

Küresel krizin ve salgınların dünyayı yeniden biçimlendirdiği, diğer taraftan da iklim krizi kaynaklı başka tehlikelerin yaklaşmakta olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde şirketlerin de hem kendi içinde hem de tüketiciye yönelik farklı bir yaklaşım sergilemeye başladığına, yeni gelir modelleri geliştirdiklerine şahit oluyoruz. Krizden en çok etkilenen sektörlerden biri olan otomotivde bu etkileri gözlemlemek mümkün. BMW’nin Connected Drive hizmetleri kapsamında sürdürdüğü abonelik sistemi buna iyi bir örnek. Şirket en sonunda ısıtmalı koltuklarını da bu şekilde abonelik sistemiyle satmaya başladı ve bu da çok konuşuldu. Şimdi de sırada Mercedes’in Mercedes-AMG Office Chair isimli ofis sandalyesi var.

Direksiyona geçer gibi işinizin başına geçin

Mercedes-AMG, başlıkta da belirttiğim gibi spor otomobillerinin koltuklarından yapılmış bir dizi ofis koltuğu piyasaya sürerek işyerinde üretkenlik ve konfor vadediyor. Aslında güzel bir reklam kampanyası olabilirdi bu ama öyle görünmüyor. Mercedes resmen ofis mobilyası satıyor.

Mercedes-Benz’in yüksek performanslı araçlar üreten yan kuruluşu olan Mercedes-AMG, spor araçlardaki ustalığını ve sağladığı konforu mobilyalara taşıdığı iddiasında. Otomobillerde, sürücünün vücuduna uyacak ve yoldayken/yarışırken onları güvende tutacak şekilde tasarlanan sandalyeler, ofis mobilyası olarak da uzun saatler onu kullanacak kişiye aynı rahatlığı sunacak. Otomobil koltuklarıyla aynı fabrikada ve aynı teknolojiyle üretilecekler. Mercedes-AMG’nin birinci sınıf otomobil koltuklarının tüm özelliklerini taşıyan ayarlanabilir, yüksek sırtlıklı, yan destekli ofis sandalyeleri olacaklar. Bunun eski veya satılmayan araçlardan yeni bir ürün elde etmek gibi hoş bir ileri dönüşüm stratejisi olup olmadığına dair detay verilmemiş. Ancak bu ofis mobilyaları, otomobil koltuk üretim bandında kolaylıkla üretilebiliyorsa bu da Mercedes’in yeni dünya düzenine dair aldığı tedbirler hakkında bir ipucu olabilir bize.

Mercedes-AMG Office Chair çalışırken yapılan görüntülü görüşmelerin havasını değiştirecek

Emniyet kemerlerinin yerleştirildiği delikler, ofis sandalyesinde de aynen duruyor. Kullanıcının yarış arabalarının ruhunu ve kalitesini hissetmesi adına sandalyenin üzerine AMG arması da yerleştirilmiş. Sandalyeler otomobillerde kullanılan aynı yüksek kaliteli malzemeyle (siyah Artico sentetik deri ve Dinamica mikrofiber) kaplanmış. Tasarımın sportif havasını pekiştirmek için sandalyeye kırmızı yarış çizgileri dikilmiş.

Bu ofis sandalyelerinden satın almak isteyenlerin önce markanın internet sitesinde sandalyeler için kayıt yaptırması gerekiyor. Bir adet sandalye, KDV ve nakliye dahil 3.500 Euro fiyatla satılıyor. lk 50 AMG Ofis Koltuğunun Private Lounge üyelerine özel olacağı belirtilmiş.

Mercedes-AMG Office Chair

Görsel: Mercedes-AMG


Bigumigu Yazarı
| GENEL