Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’nin Roblox Ortaklığıyla Metaverse Adımı

Nike’nin Roblox Ortaklığıyla Metaverse Adımı

Nike, Roblox iş birliğinde NIKELAND adını verdiği sanal evreniyle metaverse’e adım atıyor.

Facebook’un gelecek vizyonu çerçevesinde Meta çatısı altına girmesiyle birlikte adını daha sık duyuyor olsak bile metaverse kavramı aslında biz farkında olmasak da bir süredir hayatımızın içinde. Kullanıcıların kendi oyunlarını yaratabilme, kendi karakterini yaratıp onu istediği şekilde özelleştirme ve başka insanlarla bu evrenlerde etkileşim kurma imkanı tanıyan Roblox oyunu bunlardan biri. Her ne kadar oyuncu kitlesinin çoğunluğu çocuklardan oluşuyor olsa dahi oyunun günlük aktif kullanıcısı sayısı 40 milyonu geçmiş durumda.

Sanatçı sanatçı Zara Larsson’ın albüm lansmanını Roblox’ta gerçekleştirmesi, Hyundai geleceğin mobilite çözümlerini göstermek ve genç jenerasyonlarla daha yakın ilişkiler kurmak için oyunun içinde tematik bir alan yaratması Roblox’un içinde bulunan potansiyeli gösteriyor. Roblox’ta bir deneyim alanı sunan Hyundai, Gucci, LEGO gibi markaların ardından Nike de markanın severleriyle bağlantı kurmak, çeşitli deneyimler sunmak ve rekabette yeni bir pencere açmak için metaverse deneyimine oldukça yakın Roblox evreninde bir deneyim alanı yaratıyor.

Özel tasarlanmış mini oyunlarla Nike’den etkileşimli deneyim alanı

NIKELAND adı verilen bu evrenin arkasında oyunun sürükleyici 3B alanının içinde sporu ve oyunu bir yaşam tarzına dönüştürme hedefi yer alıyor. Burada tabii ki hedef küçük yaştaki oyuncu kitlesiyle bağ kurmak. Bununla birlikte sporu ve yaratıcılığı teşvik edecek bir alan açmak. Buradaki nihai hedef spor etkinliklerini taklit eden oyun içi alanlarla hem etkileşim yaratmak hem de fiziksel hayatta da kullanıcıları harekete geçirmek.

Nike genel merkezinden esinlenen bu geniş deneyim alanının içinde çeşitli mini oyunlar oynamak, diğer katılımcılarla etkileşim kurmak, kendi mini oyunlarını yaratmak, yaratıcılığını kullanarak bir şeyler inşa etmek ya da avatarını Nike ürünleriyle donatmak mümkün. The floor is lava, dodgeball, tag gibi çevrim içi mini oyunlar için özel tematik alanlar yaratılırken daha büyük aktivasyonlarla bu alanlar çeşitlenip genişletilecek.

nikeland

NIKELAND, markanın sanal dünyadaki varlığını temsil etmesinin yanı sıra gerçek ile sanal dünya arasında bir köprü kuruyor

Fiziksel dünyadaki hareketliliği çevrim içi bir oyun üzerinden gerçekleştirmeyi hedefleyen ve oyuncuları gerçek hayatta da harekete geçirmek isteyen Nike, mobil cihazlardaki ya da tabletlerdeki ivmeölçer özelliğini kullanıyor. Oyuncular NIKELAND’te belirli mini oyunları oynarken uzun atlama ya da zıplama gibi bazı hareketleri fiziksel hayatta gerçekleştirerek daha aktif olması sağlanıyor. İçerik oluşturucular NIKELAND içinde kendi mini oyunlarını da tasarlayabiliyor.

Tabii ki Roblox denince bu oyunu oynayan kişilerin aklına avatarlarını (karakterlerini) kişiselleştirmek geliyor. Nike, markaya ait her ürünü karaktere giydirmek ve şirketin en son ürünlerini inceletmek için bu dijital deneyim alanının içerisinde bir sergi alanı ve satış yeri de kuruyor. Air Force 1 ve Nike Blazer gibi klasiklerin yanı sıra Air Max 2021 gibi son model ürünler de bu dijital mağazanın içinde yer alacak. Ayrıca markanın oyunu deneyimleyenlerin de ürünler tasarlamasına imkan verebileceği söyleniyor.

nikeland

NIKELAND, şirketin New York’taki inovasyon yeri Nike’s House of Innovation (HOI) ile bir artırılmış gerçeklik versiyonuna da dönüşüyor. Aralık ayındaki kurulum ile birlikte ziyaretçiler kendine özgü avatarlarıyla NIKELAND’ın artırılmış gerçeklik versiyonuna dönüştürülen alanı ziyaret edebilecek. Snapchat tarafından desteklenen deneyim özel bir filtre sayesinde kullanıma sunuluyor.

Görsel: Nike, Roblox