Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gençlerle Yenilikçi İlişkiler Kurmak İsteyen Hyundai’den Metaverse Adımı

Gençlerle Yenilikçi İlişkiler Kurmak İsteyen Hyundai’den Metaverse Adımı

Hyundai, geleceğin mobilite çözümlerini göstermek ve genç jenerasyonlarla daha sıkı ilişkiler kurmak adına Hyundai Mobility Adventure ile metaverse evrenine adım atıyor.

Genç jenerasyonlarla yenilikçi ilişkiler kurmak, onların dikkatini çekmek ve iletişime geçmek için dijital evrene geçiş yapan otomobil üreticisi Hyundai, Hyundai Mobility Adventure ile metaverse evrenine geçiş yapıyor. Markanın yeni nesil CX platformlarından biri olan Hyundai Mobility Adventure, kullanıcılarına ve potansiyel müşterilerine geleceğin mobilite çözümlerini tanıtmasının ve sanal müşteri deneyimini güçlendirmesinin yanı sıra günlük 40 milyondan fazla oyuncuya sahip olan çevrim içi oyun Roblox‘un içinde küçük eğlenceler sunuyor.

Oyuncuların kendi oyunlarını ve tasarımlarını da yaratabildiği, sürekli birbirleriyle etkileşim halinde bulunduğu çevrim içi oyun, bu uçsuz bucaksız evreniyle tam metaverse kavramına bir örnek aslında. Kullanıcıların dijital dünyada avatarlar aracılığıyla etkileşim kurmasına ve fiziksel hayatı dijital dünya ile harmanlamaya imkan tanıyan metaverse, marka tarafından özellikle z jenerasyonu ile bağlantı kurmanın bir yolu olarak görülüyor.

Roblox evreninde geleceğin teknolojilerine ve mobilite çözümlerine odaklanan bir deneyim

Hyundai Mobility Adventure, oyuncuların birbiriyle etkileşime girebileceği 5 farklı tematik alana sahip. Merkez ana kamp ve festival meyanının yanı sıra, geleceğin şehirlerini tanımlayan yeşille iç içe olan akıllı kampüs ve yarış alanı kullanıcıların ve tasarımcıların farklı deneyimler yaşamasına imkan tanıyor. Genç sürücüler yarış alanında NEXO ve IONIQ 5 modellerle test sürüşleri yapma imkanı bulurken tüm teknolojileri sanal olarak deneyimleyebilecek ve geleceğin çözümlerini birinci elden görme fırsatı yakalayacak.

hyundai

Bu deneyimlere ek olarak Roblox kullanıcıları mobilite çözümleriyle ilgili çeşitli görevleri yerine getirerek eğlenme şansı da bulacak. Hyundai’nin gelecek vizyonunun bir parçası olarak. Şehir içi ulaşımda çözüm olacak kentsel hava hareketliliği hizmeti sunan araçlar (UAM) ve kulanım amaçlı araçlar (PBV) da kullanıcılar tarafından çalıştırılabilecek. Oyuncular ayrıca kendi avatarlarını özelleştirerek, kendi garajlarının seviyesini yükselterek ve çeşitli sosyal etkinliklere katılarak tam bir metaverse deneyimi yaşayacak.

Ekim ayında gerçekleşecek resmi lansmandan önce Eylül ayı itibariyle Hyundai Motor’un sanal alanı Roblox platformunda Beta sürümüyle kullanıcıları karşılıyor. Beta sürümü boyunca festival alanı ve Future Mobility City bölgesi oyunculara açık olacak. Diğer alanlar ise yıl içinde birer birer açılacak. Hyundai Motor, Beta sürümü boyunca kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre oyun evreninde geliştirmeler yapacak. Tam sürümde İngilizce, Korece ve İspanyolca dil seçeneklerinin olması bekleniyor.

hyundai

Görsel: Hyundai