Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açık Hava Etkinlikleri İçin Performans ve İzleyici Alanını Çizen Robotlar

Açık Hava Etkinlikleri İçin Performans ve İzleyici Alanını Çizen Robotlar

Outpost Office, "Drawing Fields" isimli projesinde GPS'le kontrol edilebilen robotlar kullanarak açık hava performansları için geçici sahneler ve izleyici alanları çiziyor.

Çizim robotları ve yazıcı robotlar, yaratıcı alanda sıkça sanatçıların rollerinden çalmaya başlayan yeniliklerden. Mural yazıcısı Cool Print SPB, çimlerinize istediğiniz deseni çizen Grassffiti, kumsalı doodle’layan çizim robotu Sand Drawing Robot bu bağlamda karşımıza çıkan ilgi çekici örneklerdendi. Outpost Office’in GPS’le kontrol edilen robotlar kullanarak yaptığı açık hava performans alanı tasarımı, sosyal mesafeli izleyici alanı tasarımları ve arazi sanatı işleri de bir o kadar ilgi çekici.

Ohio merkezli stüdyo Outpost Office, bu çizim robotlarında tamamen suda çözünen ve zehirli kimyasallar içermeyen boya kullanıyor. Dolayısıyla çimlerin üzerine çizilen geçici bir performans mekanları yaratıyor. Drawing Fields isimli proje kapsamında yaratılan alanlar “geleneksel olmayan sahneler” olarak nitelendiriliyor.

Drawing Fields, sosyal mesafenin dağıttığı izleyiciyi çizgilerle birbirine bağlıyor

Arazi sanatından ilham alan proje, genellikle spor sahalarını anımsatan çizgilerle süslüyor alanları. Ekip, mimar Howard Van Doren Shaw’ın Illinois’deki eski yazlık evinin bahçesine geçici bir performans mekanı inşa ederek 2020 Ragdale Ring yarışmasının kazananı olmuş ve Drawing Fields projesi böyle doğmuş.

Outpost Office kurucu ortakları Ashley Bigham ve Erik Herrmann, her desenin tasarımı için, hava fotoğrafçılığı yoluyla mümkün olan benzersiz perspektifleri ve ölçüm, kalibrasyon ve kontrol taktiklerini araştırdıklarını vurguluyor. Her bir alan çizimi, robotun kurulumu dahil iki gün sürüyor. Çizim iki ila üç hafta sonra yağmur, güneş ve çimlerin büyümesi yoluyla ortadan kayboluyor. Böylece herhangi bir atık ve bertaraf maliyeti olmuyor.

Kullanılan boyalar zehirsiz ve suda çözünebilen yapıda

Rhino’da yapılan çizimler, görsel programlama dili Grasshopper kullanılarak bir G koduna (CNC programlama dili) dönüştürülmüş. Tasarımcıların açıklamalarına göre bu kod, robotun hareketlerini yönlendiren ve ona ne zaman ve nereye boya süreceğini bildiren uzun bir koordinat listesi.

Bu kod bir kez robota yüklendiğinde, robotun yarı özerk çalışarak işi yapmasına imkan tanıyor. Robot son derece hassas olsa da, ağaç yaprakları ve bitişik binalar gibi engeller sinyal maskelenmesine neden olabiliyor. Sinyal maskeleme durumlarında robot ‘kayboluyor ve yeniden sisteme bağlanması gerekiyor.

Görsel: Outpost Office