Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kumsalı Doodle’layan Çizim Robotu

Kumsalı Doodle’layan Çizim Robotu

Ivan Miranda, Sand Drawing Robot adlı kendin yap projesiyle kumu tuval gibi kullanan bir yazıcı geliştirdi.

Yaratıcıların rollerini çalan yazıcılara ve yazıcı gibi çalışan robotlara son dönemde sık sık rastlıyoruz. Çimlerinize istediğiniz deseni çizen Grassffiti, selfie’leri Einstein’ın el yazısıyla çizen robotik kol, duvarlarınıza istediğiniz şeyi yazıp çizebilen Scribit ve hatta şipşak dövme yazıcısı Prinker aklımıza kazınan örneklerdendi. Kendin yap elektronik projeleriyle tanınan İspanyol YouTuber Ivan Miranda da kumsala çizim yapan Sand Drawing Robot adlı projesiyle ses getirdi.

Kuma çıktı alan 2B bir yazıcı gibi

Ivan Miranda, YouTube kanalında her hafta teknolojik kendin yap projeleri paylaşıyor. Çalışmalarında; dijital üretim, 3B baskı, elektronik, ağaç işleri, alet yapımı, metal işleme, spor ve benzeri alanlardan beslenen bir mucit diyebiliriz onun için. Projeleri için Patreon üzerinden destek toplamaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta paylaştığı projesi Sand Drawing Robot, Miranda’nın en çok dikkat çeken işlerinden oldu. Bir 2B yazıcıya benzer şekilde çalışan robot, kendi kılavuz rayı üzerinde aşağı ve yukarı hareketlerle gidip gelen koluyla kumu kazarak çıktı alıyor. Kılavuz ray da çizim yapılan alan üzerinde hareket ederek kolun yüzey üzerinde gereken alana erişebilmesini sağlıyor.

Kumsalı Doodle’layan Çizim Robotu

Ivan Miranda’nın Instagram paylaşımlarına da göz atmanızı öneririm. Zira projelerinin yapım aşamasına dair pek çok şeyi orada görmek mümkün.

Sand Drawing Robot, yazın plajda gerçekleştirilen etkinlikler için kullanışlı bir araç haline gelebilir ve kumun bir tanıtım mecrası ya da bilgi ekranı gibi kullanılmasını sağlayabilir. İşin bir de sanatçıları ilgilendiren yönü var elbette. Kuma çizim yapan sanatçıların yapıtlarına rastlamışsınızdır. Bir tür arazi sanatı olan bu alan gerçekten büyüleyici işlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Belki de gelecekte sanatçılar gelecekte yalnızca masa başında çizim yapacak ve işin hayata geçirilme kısmını robot yazıcılara devredecek. Siz ne dersiniz?

Kumsalda Dev Çizgiler

Kumsalı Doodle’layan Robot Yazıcı Kumsalı Doodle’layan Robot Yazıcı Kumsalı Doodle’layan Robot Yazıcı Kumsalı Doodle’layan Robot Yazıcı

Görsel: YouTube