Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kumsalda Dev Çizgiler

Kumsalda Dev Çizgiler

Sam Dougados, kumsallara çizdiği mandalalarla ve diğer kompozisyonlarla sanat eserlerinin kaderini doğaya emanet ediyor.

Kumdan yapılmış sanat eserleri, hem geçici olmaları hem de malzemenin zorlu oluşu nedeniyle yoğun özveri gerektiriyor. Calvin Seibert’in Hawaii kumsallarına yaptığı ​Bauhaus esintili kumdan kaleler, hem harcanan emek hem de estetik güzelliği ile geçtiğimiz yıllarda yer verdiğimiz işlerdendi. Fransız sanatçı Sam Dougados ise kumsallara çizdiği dev motiflerin güzelliğiyle büyülüyor.

Dev mandalalar

Sam Dougados; Fransa, İrlanda, Fas, İspanya, İngiltere ve Portekiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında büyüleyici sahilleri seçiyor ve buralara geçici sanat eserlerini çiziyor. Desenlerle veya perspektifle oyunlar yaparak çizgilerine derinlik kazandırıyor. Çizimler, ansızın bir dalga ya da başka bir dış etkenle silinebiliyor elbette. Bu da yaşamın kırılganlığına dair güzel bir hatırlatma niteliğinde. Bazı çizimlerini dev mandalalar olarak tanımlayan Dougados, bunlarda genellikle geleneksel Arap kültüründeki motiflerden esinlenmiş.

Sanatçıyı Instagram’ın yanı sıra Facebook sayfası üzerinden de takip edebilir, eserlerinin yapım sürecini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.