Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Scribit ile Duvarına Her Gün Başka Bir Şey Çiz

Scribit ile Duvarına Her Gün Başka Bir Şey Çiz

Carlo Ratti Associati’nin tasarladığı Scribit, duvarlarınıza istediğiniz şeyi yazıp çizerek dijital ekranlara alternatif bir bilgi ekranı yaratıyor.

İtalya merkezli uluslararası tasarım ve inovasyon stüdyosu Carlo Ratti Associati’nin tasarladığı Scribit, dev yüzeylere istediğiniz şekli çizerek çıktı alan bir tür yazıcı, hatta çizici. Duvarınızı tuval gibi gören robot, beyaz tahta ya da cam gibi diğer yatay yüzeylere de çizerek yaşam alanlarınızı renklendiriyor.

Duvarlar sanat, bilgi ve reklam amaçlı dinamik tuvallere dönüşüyor

Üst köşelerinden yüzeye asılı duran Scribit, CMYK renklerinde kartuşlar (beyaz tahta kalemleri) kullanarak hassas çizimler yapabiliyor ve büyük yüzeyleri sanat eserine dönüştürebiliyor. Daha da güzeli, çizimleri dilediğiniz zaman silebiliyor ve yerine yenisini yapabiliyor. Dolayısıyla yüzeyleri sanat, bilgi ve reklam amaçlı dinamik tuvaller olarak kullanmanızı mümkün hale getiriyor. Kendi çiziminizi olduğu kadar internetten bulduğunuz içerikleri de duvarınıza çizdirmeniz mümkün. Carlo Ratti Associati’nin kurucu ortağı ve MIT Senseable City Lab yöneticisi Carlo Ratti’ye göre zamanımızın büyük bir kısmını dijital ekran önünde bilgi bombardımanına maruz kalarak geçiriyoruz. Tasarımcı bu noktada şu soruyu yöneltiyor: “Yaşamlarımıza daha fazla dijital ekran eklemek istiyor muyuz?” Scribit bu anlamda bir alternatif sunuyor. İlk mağara çizimlerinden bu yana insanlığın gerçekleştirdiği ilkel bir eylemi her türlü dikey yüzeye uygulayan robotik bir sistem.

5 Haziran 2018’de kitlesel fonlamaya açılacak Scribit, bu yılki Milano Tasarım Haftası’nda meraklılarıyla buluşacak. Gelişmeleri stüdyonun Facebook sayfası aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Görsel: Scribit