Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bill Mayer’in Dünyası: Rönesans Dönemindeki Soylu Hayvanlar

Bill Mayer’in Dünyası: Rönesans Dönemindeki Soylu Hayvanlar

Bill Mayer, vahşi hayattaki hayvanları ve bitkileri, guaj tablolarında karanlık ve fantastik dünyalara götürüp bizleri karanlık hayallere düşürüyor.

Sanatçıların hayal dünyasında gezinmek gerçekten keyifli bir yolculuk. Her birinin dünyası yaşadığımız gerçekliğe nefes aldıran bir pencere gibi. Kimisi yaşadığımız gerçeği çarpıtarak yansıtmayı seviyor kimisi de daha gerçekçi şekilde veriyor mesajını. Bill Mayer de hayvanlara tarihi kıyafetler giydiren bir sanatçı.

Bill Mayer, Gürcistan’da yaşayan başarılı bir sanatçı. Vahşi hayattaki hayvanları, guaj tablolarında karanlık ve fantastik dünyalara götürüyor. Eğer gelecekte insanlık yok olursa ve bu resimler kalırsa, birileri bu hayvanları Rönesans döneminde aristokrasiden olduğunu düşünebilir. Çünkü kurbağalar kraliyet kıyafetleri içerisinde poz veriyor. İnci kolyeli fare büyük bir peynir yiyeceği için mutlulukla poz veriyor. Gergedansa savaşmaya hazır bir savaşçı edasıyla zırhıyla bize bakıyor. Fakat benim favorim uzun bacaklı büyük kaplumbağalar ve onların üzerinde göç eden tavşanlar.

Karanlık Rüyalara Daldıran Tablolar

Sanatçı hayvanları insanlaştırarak fantastik şekilde resmettiği gibi bitkileri de farklılaştırmayı seçiyor. Çoğu bitkinin ağzı veya ağızları var mesela. Normalde polenlerin olması gereken yerlerde insan ağızları görebiliyorsunuz tablolarında. Ya da bazen göz yapıyor ağız yerine. Farklı canlılara ait özellikleri birbirlerine uyarlamayı seviyor. 67 yaşındaki sanatçının tarzı birçok başka sanatçıya da ilham kaynağı oluyor. Ya da ödünç alınabiliyor sanatçının tarzı.

Sanatçının eserleri karanlık dünyalar gibi görünse de aslında eserlerinde mizaha bolca yer veriyor. Mayer genellikle eserlerinde bilinçaltına dokunduğunu söylüyor. Paradoks ve ironi kavramlarını eserlerinde bolca kullanıyor ve takipçilerinin bu kavramlardan yola çıkarak düşünmesini istiyor. Alabama doğumlu sanatçı geçmişte Coca Cola ve Dreamworks gibi şirketlere uzunca süreler çizer olarak çalıştı ve bir süredir de Gürcistan’ta yaşıyor.

WOW x WOW’a verdiği röportajda sanatçı resim yaparken en önemsediği şeyin konsept olduğunu söylüyor. Konsepti yaratırken farklı farklı mecralarda denemeler yapan sanatçı içgüdülere güvenmenin sihir gibi bir şey olduğunu dile getiriyor. Bill Mayer’in işlerini sitesinden inceleyebilirsiniz.

 

Görsel: Bill Mayer