Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karantinanın Gözde Ürünleri Minik Guaj Resimlerle Ölümsüzleşti

Karantinanın Gözde Ürünleri Minik Guaj Resimlerle Ölümsüzleşti

Kelly O'Halloran, salgında en çok talep gören ürünlerin küçük boyutlu guaj resimlerini yapıyor ve satıştan elde ettiği geliri bağışlıyor.

Karantina dönemi çoğu sanatçının kolay adapte olduğu hatta kısıtlamalardan ilham aldığı bir dönem oldu. Ne de olsa her sanatçı atölyeye kapanıp dış dünyadan izole olma sürecine aşina. Bazı sanatçıların sosyal mesafe gibi konularda farkındalık yaratmaya odaklandığını, bazılarının sağlık çalışanlarına teşekkür amacıyla onların portrelerini çizdiğini, bazılarınınsa evlerinde sıkılan insanlara sanatsal üretim yaptırmaya çalıştığını görüyoruz. Tasarımcı Kelly O’Halloran ise salgında en çok talep gören ürünlerle ilgili bir dizi resim yapmayı tercih etti.

Zor zamanlara dair küçük birer hatıra

Dezenfektan, su, tuvalet kağıdı gibi bazı tüketici ürünleri pandemiyle birlikte efsanevi bir konuma yükseldi. Minneapolis’te 10 Thousand Design çatısı altında sr. tasarımcı olarak kariyerini sürdüren Kelly O’Halloran, bu temizlik ürünlerinin ve dayanıksız tüketim ürünlerinin yükselişini ilham verici bulmuş. Bir gecede şöhreti artan bu ürünleri, güzel sanatların konusu haline dönüştürmenin mizahi bir yaklaşım olacağını düşünmüş.

Kelly O'Halloran

Instagram üzerinde paylaştığı 4×4 inc (10,16×10,16 cm) minicik guaj resimlerde bu ürünleri çizmiş. Arkadaşları, ailesi ve diğer takipçileri bu zor zamanlara dair küçük bir hatıra olarak bu resimlerden satın alıyor. Her biri 30 dolar ve gelirin yarısını Feeding America‘ya bağışlıyor.

Ürünün detayına bağlı olarak yapım süresi değişiyor ancak her resim ortalama iki saat sürüyor. Kelly O’Halloran guaj boya ile ilk kez çalışmış. Bu resimlerin bu malzemeyle iş yapmayı öğrenmek üzere iyi bir süreç olduğunu belirtiyor. Şimdiye kadar 20-25 resim yapmış. Takipçileri yeni ürün istekleri yaptıkça onları da çiziyor. İlgi devam ettiği sürece de bu seriyi sürdürecek.

Kelly O’Halloran’ın çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Kelly O'Halloran

Görsel: Instagram