Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzümüze Dokunmamızı Engelleyecek 10 Kullanışsız Yöntem

Yüzümüze Dokunmamızı Engelleyecek 10 Kullanışsız Yöntem

Josh Cohen, COVID-19 zamanı elleri yüzden uzak tutmanın pratik olmayan 10 alternatif yöntemini gösterdiği bir video hazırladı.

COVID-19 pandemisi ile birlikte ellerimizin temizliği önem kazandı. Salgının bulaşıcılığının yüksek olduğu bu virüs ile birlikte ellerimizi nasıl yıkayacağımızın yanı sıra yanı sıra tokalaşmaktan ve elleri yüze götürmekten kaçınmanın yolları gündeme geliyor.

Geçtiğimiz hafta yüzümüze dokunulmaması gerektiğini ısrarcı bir bicinde gösteren Don’t Touch Your Face! isimli animasyonu yazmıştık. Leah Shore ve Rob Yulfo tarafından hazırlanan animasyonda Lunachick isimli punk rock grubundan Gina Volpe ritmik sözlerle ne yapılmaması gerektiğini anlatıyordu.

COVID-19 hastalığından kaçınma yöntemleri

Josh Cohen tarafından hazırlanan “How not to touch your face in contagious times” başlıklı video da elleri yüze götürmemek için alternatif ama kullanışsız yollar öneriyor. Son zamanlarda oldukça aşina olduğumuz bu konu hakkında 10 farklı alternatif çözüm önerisi canlandırılıyor. Yüze bir zırh takmaktan kocaman plastik bir balonun içine girmeye kadar kullanışsız ama bir o kadar eğlenceli önerilerin yer aldığı videoda elleri yüzden kurtarmak için her yolun mubah olduğu gözüküyor.

John, kendi yüzüne ne kadar sıklıkla dokunduğunu fark ettiği sırada film fikrinin temellerini de atıyor. Klasik koşullandırma ve davranışlar hakkında düşünmeye başlıyor. Aklına pek de pratik olmayacak fikirler geliyor. Ancak aklına gelen bu yöntemleri deneme fikrinden vazgeçmiyor.

Filmin yapım sürecinde tüm hazırlıklar ve süreç olabildiğince minimal düzeyde tutuluyor. Film, New York’taki ilk kısıtlama önlemleri alınmadan hemen önce çekiliyor. Proje boyunca sosyal mesafeyi koruyan iki kişilik ekip Josh Cohen’e yardım ediyor.

Künye

Yazan: Josh Cohen
Yöneten: Josh Cohen
Düzenleme: Josh Cohen
Görüntü Yönetmeni: Peter Steusloff
Renklendirme: Peter Steusloff
Prop Master: Dani Peltz
Müzik: Jeffery Fettig
VFX: Simon Wannaz
Teşekkür: Jarrod Barretto & Kenny Kusiak

Görsel: Vimeo