Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Companion Figürü Şeklinde Dev Sıcak Hava Balonu

Companion Figürü Şeklinde Dev Sıcak Hava Balonu

Sanatçı KAWS’ın Companion isimli ikonik figürü devasa bir sıcak hava balonu formunda farklı ülkelerde gezintiye çıkıyor.

Çeşitli sergilerde ve marka iş birliklerinde yer alan, KAWS adıyla bilinen sokak sanatçısı ve tasarımcı Brian Donnelly’nin farklı formlarda ve çeşitli mekanlarda karşımıza çıkan Companion isimli ikonik figürü karadaki, sudaki ve uzaydaki gezintisinin ardından bu sefer dünyanın çeşitli noktalarında gökyüzünde yerini alacak.

Kariyerine bir graffiti sanatçısı olarak başlayan KAWS bu figürü 90’lı yılların sonunda New York City’deki çalışmalarında ortaya çıkardı. Kariyerinin ilk yıllarında Disney için animasyon sanatçısı olarak da çalışan KAWS’ın ikonik karakteri eldivenli elleri ve ana hatlarıyla Mickey Mouse’tan ilham alıyor. Bununla birlikte gözü kapatan eldivenli ellerdeki ve gözlerindeki çarpı işareti bu karakteri daha tekinsiz yapıyor. Bir süre sonra karakterin üç boyutlu versiyonun ortaya koyan sanatçı, o zamandan bu yana figürün çeşitli renklerde, boyutlarda ve pozlarda versiyonlarını yaratıyor.

42 metre uzunluğundaki görkemli sıcak hava balonu gezintide

KAWS’ın devasa büyüklükle yarattığı imza karakteri geçtiğimiz yıl Fuji Dağı’nın eteklerinde, Taipei şehri merkezinde, Seul’de bir gölün üzerinde ve Hong Kong’da ünlü Victoria Liman’ın da sanatseverler ile buluşmuştu. Şehir merkezinde yatarak poz veren suyun üzerinde sakin bir şekilde yüzen karakter şimdi gökyüzüne çıkıyor.

Dünyanın en büyük sıcak hava balonlarından biri olma özelliği taşıyan 42 metre uzunluğundaki balon, dünyanın çeşitli noktalarında uçmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü İngiltere’nin Bristol şehrinde yapılan test uçuşundan görüntüler paylaşan sanatçı bu çarpıcı manzaralar ile birlikte ikonik karakterin gezintiye çıkacağının da haberini verdi.

KAWS: HOLIDAY sıcak hava balonu projesinin lansmanını yaptıktan sonra salgın döneminde kısıtladığımız seyahatlere vurgu yaparak Companion karakterinin farklı ülkeleri ziyaret edeceğini duyurdu. Brian Donnelly, insanlar için benzersiz bir deneyim sunmanın yanı sıra yerden izleyecek olanlar için de eğlenceli bir an sağlamak istediklerini söylüyor. Yaklaşık 15 katlı bir apartmana denk gelecek sıcak hava balonu gökyüzünde süzülürken hem yukardakiler hem de aşağıda izleyenler için heyecan verici bir görsel şölen sunacak.

Dünya turunun durakları arasında Türkiye de bulunuyor

Bu duyuruyla birlikte ilk durağın İngiltere olduğu görülmüş oldu ancak programın detaylarına ilişkin henüz net bir açıklama yok. Devasa sıcak hava balonu 2021’in sonuna kadar çeşitli ülkelere uğrayacak. CNN’in aktardığı bilgiye göre bu ülkeler arasında Avustralya, Çin, İspanya ve Türkiye’ye de bulunuyor. Balonun üzerinde gezintiye çıkmak için özel uçuş paketleri talebe göre belirlenecek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

R̸K̸ (@rkrkrk)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

DDT Store (@ddtstore)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@kaws’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@kaws’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram