Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Retro Gelecek Manzaraları

Retro Gelecek Manzaraları

Yota Tsukinoise, Japonya'nın farklı dönemlerinden yapıları ve sembolleri bir araya getiren kurşun kalem manzaralar çiziyor.

Kurşun kalem yaratıcı süreçte önemli rol oynayan bir araç. Dijital ortamda üretim yapanlar da dahil hepimiz ilk etapta kurşun kalemle fikirlerimizi ve tasarımlarımızı kaydediyoruz. Bu nedenle Mike Tinney ve Alex Hammond, yaratıcı isimlerin kurşun kalemlerinin fotoğraflarını The Secret Life of the Pencil adlı kitapta toplamıştı. Yota Tsukinoise ilk adımdan son aşamaya kadar tamamen kurşun kalemle çalışmayı tercih eden sanatçılardan.

Geçmişle geleceği birleştiren manzaralar

Japon sanatçı Tsukino’nun retrofütüristik çizimleri, steampunk unsurları içeren hayali şehir manzaralarından oluşuyor. İzleyici olarak, küçük detaylarla ince ince işlenen bu manzaraları incelemeye doyamıyor insan. İnceledikçe keşfedilen detaylar çoğalıyor.

Sanatçının çalışmaları arasında, üç farklı dönemi temsil eden bir triptik de mevcut. Showa, Heisei ve Reiwa olmak üzere bu 3 farklı döneme göre adlandırılan üçlü, yaklaşan bir serginin ana parçası olacak. Çizimde görülen “Toguro Kulesi” Japonya’nın Heisei döneminde izler taşıyor. Ancak, mağaza tabelaları ve tren bileti kapıları ile manzara Showa dönemine ait görünüyor. Çizimdeki bir diğer yapı olan “Higashiyama Sanat Üniversitesi” ise salgın öncesi Reiwa’da yaratılmış ve daha çağdaş ve hareketlilikle dolu bir ortamı tasvir ediyor. Sanatçının bir başka çalışması olan “Expo Memorial Farm” ise pandemi sırasında yaratılmış ve şehirle çiftliğin bir arada olduğu cennet gibi bir gelecek sunuyor.

Yota Tsukinoise’nin triptiği ve diğer çalışmaları, 28 Mayıs – 8 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında Osaka’daki Atelier Sangatsu’da gerçekleştireceği kişisel sergisinin bir parçası olacak. Sanatçının diğer çalışmalarını internet sitesi üzerinden görebilir, Instagram’ı ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Yota Tsukinoise