Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı İnsanların Kurşun Kalemleri

Yaratıcı İnsanların Kurşun Kalemleri

Mike Tinney ve Alex Hammond, yaratıcı isimlerin kurşun kalemlerinin fotoğraflarını The Secret Life of the Pencil adlı kitapta topladı.

Fotoğrafçı Mike Tinney ve Endüstriyel Tasarımcı Alex Hammond ikilisi, günümüz teknolojisi ve yaratıcılık konusundaki bir sohbetleri sırasında ilginç bir gerçeği fark ettiler. Teknolojinin nimetleriyle dört bir yanları sarılmış olsa da, müşterilerin hızlı geri bildirim beklentisi düşünmeye ve eskiz yapmaya ayrılan zamanı çok çok azaltmış olsa da yaratım sürecinde kullandıkları hiç değişmeyen bir araç vardı ve bu da “kurşun kalem” idi. Peki bu durum diğer yaratıcı endüstriler için de geçerli miydi? Diğer yaratıcı insanlar için de kurşun kalem hala vazgeçilmez bir araç mıydı? Bu sorunun cevabını bulmak üzere çıktıkları keşif yolculuğunun sonucunda ortaya yaratıcı insanların kurşun kalemlerini bir araya getiren The Secret Life of the Pencil (kurşun kalemin gizli yaşamı) adlı kitap doğmuş.

Kurşun kalemlerin portreleri

Kendi jenerasyonlarındaki diğer yaratıcı insanlar için kurşun kalemin vazgeçilmez bir araç olduğunu gözlemleyen ikili, kurşun kalemi güçlü kılan şeyin el ve kağıt arasındaki köprü olduğu sonucuna varmış. Bunu somut olarak ortaya koymak amacıyla; tanınmış sanatçılarla, tasarımcılarla ve fotoğrafçılarla iletişime geçmişler. Onlardan kurşun kalemlerini istemişler ve bu kalemleri özel bir teknikle fotoğraflamışlar. Öyle ki bu fotoğraflar aynı zamanda sahiplerini ya da onların sanatını işaret eden incelikli bir sanatsal kurguyla çekilmiş. Sanat yönetimi açısından herhangi bir müdahalede bulunamadıkları da olmuş. Bu durumda kurşun kalemi olduğu gibi fotoğraflayarak onu en saf haliyle belgelemişler ve sahibini bu şekilde temsil etmesini sağlamışlar. Dolayısıyla The Secret Life of the Pencil, yaratıcı insanların kurşun kalemlerinin portrelerini bir araya topladıkları bir albüm niteliğinde.

Projeden derlediğimiz fotoğraflardaki kalemler sırasıyla; Anish KapoorPhilippe Starck, Tracey Emin, Celia Birtwell, Gerald Scarfe, David Shrigley, Nick Park, Henry Holland, Thomas Heatherwick, Dave Eggers, William Boyd, Tim Walker, David Shilling, Paul Smith, Nick Park ve David Bailey’e ait.

Anish Kapoor

Anish Kapoor ve Philippe Starck

Tracey Emin

Celia Birtwell

Gerald Scarfe

David Shrigley

Nick Park

Henry Holland

Thomas Heatherwick

Dave Eggers

William Boyd

Tim Walker ve David Shilling

Paul Smith

Görsel: The Secret Life of the Pencil
Manşet görseli düzenlenmiştir.