Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elle Çizilmiş Geometrik GIF’ler

Elle Çizilmiş Geometrik GIF’ler

Benjamin Zimmermann’ın elle çizilmiş geometrik GIF’leri; insan eline dair izleri, kusurları ve güzellikleri ortaya koyuyor.

GIF çağımızın en yaygın ifade ortamlarından biri. Tabii ağırlıklı olarak da bilgisayar ortamında, dijital araçlarla çiziliyor ve hareket kazanıyor GIF çalışmaları. Alman sanatçı Benjamin Zimmermann ise kurşun kalem, keçeli kalem ya da sulu boya kullanarak elle çizilmiş geometrik animasyonlar yaratıyor. Böylece GIF estetiğine farklı bir hava katıyor.

Elle çizim GIF’lere insani bir hava katıyor

Benjamin Zimmermann’ın geometrik GIF’leri insan eline dair izleri, kusurları ve güzellikleri yakalayabileceğiniz türden. Sanki bir ressamın eskiz defterine bakıyorsunuz ve oradaki küpler, altıgenler ve diğer geometrik şekiller düz beyaz kağıt üzerinde hareketleniyor. Çoğu siyah beyaz ya da çok az renklendirilmiş.

Sanatçı, kısa oldukları ve aynı zamanda sonsuz döngüyle izlendikleri için GIF’leri çok sevdiğini belirtiyor. Elle çizilmiş GIF’lerinin düzensiz karakterini gerçekten çok sevdiğini ve kendi yaptığı 3B animasyonlara göre çok daha insani bir tarafları olduğunu ifade etmiş. 3B animasyonlarında hep eksik kalan bir şey bu Zimmermann’a göre.

Benjamin Zimmermann’ın, 1930’lu ve 40’lı yılların geometrik soyutlamaya dayalı sanat akımı Concrete art’tan ilham aldığı çalışmalarını; KonkreteGifs kullanıcı adıyla blogunda, Twitter’ında ve Instagram’ında paylaşıyor.

Görsel: KonkreteGifs
Manşet görseli düzenlenmiştir.