Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzüne Dokunma!

Yüzüne Dokunma!

Leah Shore ve Rob Yulfo tarafından hazırlanan Don’t Touch Your Face! animasyonu ellerin yüze götürülmemesi gerektiğini bastıra bastıra anlatıyor.

COVID-19 ile birlikte ellerimizin temizliği her zamankinden daha fazla önem kazandı. Etkileşim halinde olmasanız dahi ellerinizi sık sık yıkamanız gerekiyor. Çünkü istemsiz de olsa elimizle yüzümüze götürüyoruz. Eğer dokunduğunuz yüzeylerde virüs var ise yüzümüze dokunarak onu üst solunum yollarına taşıyoruz. BBC’ye konuşan psikolog Natasha Tiwari yüze dokunmanın insan DNA’sının bir parçası olduğunu ve tamamen ortadan kaldıramayacağını söylüyor. Salgının yaygınlaşması ile birlikte açıklama yapan insanların; ellerinizi yüzünüze götürmeyin veya insanlarla tokalaşmaktan kaçının gibi açıklamalarının hemen ardından bu eylemleri gerçekleştirmesi durumun göstergesi.

“Don’t Touch Your Face!” yüzünüze dokunmamanız gerektiğini hafızanıza kazıyacak

Belki elimizi yüzümüze götürmekten tamamen kurtulamayız ama alışkanlığı en aza indirebiliriz. Bunun için sürekli bu durumu kendimize hatırlatmamız gerekiyor. Yönetmenliği Leah Shore tarafından yapılan Don’t Touch Your Face! isimli animasyon da elimizi yüzümüze götürmememiz gerektiğini ısrarcı bir bicinde hatırlatıyor. Animasyonlarını Leah Shore ve Rob Yulfo’nun hazırladığı bu filmde yüzüne dokunmanın sonuçları ağır oluyor. Bir de işin içinde kedi olunca tırmalama izleri kaçınılmaz oluyor.

COVID-19 virüsünün şeklinin de yer aldığı animasyona eşlik eden şarkının sözlerinde ise ellerin ağıza, buruna, göze götürlememesi için uyarılar yapılıyor. Parçayı seslendiren New York merkezli Lunachick isimli punk rock grubundan Gina Volpe ritmik sözlerle ne yapılması gerektiğini hafızalara kazıyor.

Künye

Yönetmen: Leah Shore
Animasyon: Leah Shore, Rob Yulfo
Yapımcı: Cyndy Villano
Yardımcı Yapımcı: Lola RocknRolla
Müzik: Gina Volpe

Görsel: Vimeo