Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wing ile Teslimatlarda COVID-19 Sonrası Artış Yaşandı

Wing ile Teslimatlarda COVID-19 Sonrası Artış Yaşandı

Google’ın çatı şirketi Alphabet altında yer alan drone ile teslimat projesi Wing COVID-19 sonrası sipariş saysını iki katına çıkardı.

Google’ın 2014 yılında duyurulan insansız hava aracı teslimat projesi Wing’den daha önceleri de bahsetmiştik. Google’ın çatı şirketi Alphabet altında yer alan Wing yaklaşık 3 yıldır drone’la yiyecek, içecek, ilaç gibi ürünlerin teslimatı için denemeler yapıyordu. Proje, geçtiğimiz yıl bu zamanlar Avustralya Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesi’nden (CASA) alınan izinle de halka açık ilk hizmetini gerçekleştirmişti.

Son iki haftada Wing ile 1000’den fazla teslimat gerçekleşti

Alphabet tarafından işletilen drone ile dağıtım hizmetine gösterilen ilgi COVID-19 ile beraber arttı. Bu süreç içerisinde Wing teslimat sayısını iki katına çıkardı. Bu hava araçları ile sadece lokal marketlerden ürün gönderimi gerçekleştiriliyor. Teslimat süresinin kısa olması ve teslimat sürecinde insan teması bulunmaması ilginin artmasının sebebini açıklıyor. Wing CEO’su James Ryan Burgess son iki haftada binin üzerinde teslimat gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Karantinada olanların temel ihtiyaçları karşılanıyor

Wing drone’ları ABD’nin Virginia eyaletinde karantina altında bulunanlara hizmet veriyor. İnsansız hava araçları Virginia eyaletinin kırsalında yaşayan Christiansburg kasabasındakilere tıbbi malzeme, bebek maması, konserve, tuvalet kağıdı, diş macunu ve makarna gibi temel ihtiyaçları göndermek için kullanılıyor.

Virginia eyaletinde karantina süresi 10 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldı. Virüsün yayılımını engellemek amacıyla insanlara evden çıkılmaması yönünde çağırılar yapılıyor. Alphabet’in hava aracı projesi tüm bu problemlerin adeta çözümü oluyor. Google’ın Wing’i sayesinde yerel üretici destekleniyor, müşteriler seyahat etmeden ürünlere ulaşma fırsatını yakalıyor ve insan teması da gerçekleşmemiş oluyor.

Evlere kısa sürede ürün gönderimi yapılabiliyor

Kanat açıklığı bir metreyi bulan drone’lar 100 km/s hıza kadar çıkabiliyor ve 20 kilometre uzağa kadar gönderim yapabiliyor. Müşteriler özel olarak tasarlanmış karton bir taşıyıcı içerisinde ürünlerini teslim alıyor. Ancak taşıma kapasitesi yaklaşık olarak 1,3 kilogram kadar. Dolayısıyla servis hızlı olmasına rağmen kısıtlı sayıda ve miktarda ürünün taşınması gerçekleşebiliyor.

Görsel: Twitter