Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Walmart ve Zipline’dan Drone ile Teslimat için İş Birliği

Walmart ve Zipline’dan Drone ile Teslimat için İş Birliği

Walmart ve Zipline gerçekleştirdikleri iş birliği sonucu müşterilere drone ile sağlık ürünleri teslimatına başlayacak.

Drone ile teslimat hizmetine ilgi son yıllarda şirketlerin de test uçuşlarını gerçekleştirip servise sunmasıyla artıyor. Google’ın çatı şirketi Alphabet altında yer alan Wing, üç yıl süren denemelerin ardından 2019 yılı Nisan ayında kamu için ticari uçuşlara başlamıştı. Halka açık gerçekleştirilen bu hizmete ilgi COVID-19 salgınıyla birlikte artış göstermişti. ABD’nin süpermarket devi Walmart ise 2017 yılında Drone ile teslimat için ABD’de patent başvurusunda bulunmuş ve drone ile siparişin ilk adımlarını atmıştı.

Drone ile sağlık ürünleri teslimatı

Girişimlerine devam eden Walmart, tıbbi malzemelerin drone ile taşınması konusunda adımlar atan Zipline ile bir iş birliği gerçekleştirdi. Sağlık ürünlerinin taşınması konusunda gerçekleştirilen ortaklıkta drone ile teslimat için test uçuşları yapılıyor.

Zipline Gana ve Ruanda gibi Afrika ülkelerinde sağlık ürünlerini drone kullanarak dağıtıyor. 20 milyondan fazla insana hizmet veren şirket sağlık kurumlarına 200 binden fazla kritik tıbbi malzemeyi drone sayesinde ulaştırdı. Walmart gerçekleştirilen ortaklık sonrası bu hizmeti ABD’de belirli bölgede uygulamak istiyor. Bu sayede pandemi zamanı artan talebin tüketicilere daha hızlı ve güvenli şekilde ulaştırılması hedefleniyor.

Teslimatlar 2021 yılında başlayacak

Walmart bu iş birliği ile teslimat sürecinde ürünün kullanıcıya ulaşmasını hızlandırmayı hedefliyor. Bununla birlikte şirketin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda adımlar atmış oluyor. Bu hizmet sayesinde kargo dağıtım sürecinde karbon emisyonunu azaltıyor.

Şu anda test uçuşları gerçekleştiriliyor. Walmart 2021 yılının ilk çeyreğinde teslimata başlamayı planlıyor. Hizmet ilk olarak Northwest Arkansas’ta 80 kilometrelik bir alanda başlayacak. Denemeler başarılı olursa servisin sunulduğu alanlar genişletilecek.

COVID-19 testi teslimatı

Walmart, geçtiğimiz hafta ortaklık sonucu gerçekleştirilen deneme sürüşlerinin yanı sıra Las Vegas şubesinin yakınlarında yaşayanlar için COVID-19 testi teslimatı programını da uyguluyor. Beş dakika içerisinde temasız ve güvenli teslimat ile testlerini alan kullanıcılar testleri dijital olarak laboratuvara gönderebilecek ve iki gün içerisinde sonuçlara ulaşabilecek.

Görsel: Twitter, CNN, Walmart