Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İpliğe Dönüştürülmüş Pet Şişelerle Boyner ve Lee Cooper Koleksiyonu

İpliğe Dönüştürülmüş Pet Şişelerle Boyner ve Lee Cooper Koleksiyonu

Boyner ve Lee Cooper iş birliği sonucu ortaya çıkan koleksiyon 20 bin adet pet şişenin ipliğe dönüştürülmesiyle tasarlandı.

Plastik atıklar dönemin en önemli sorunları arasında bulunuyor. Öyle ki sular bile mikroplastik parçacıklarla kirlenmiş durumda. Plastik atıkları dönüştürmek ve farklı alanlarda yeniden kullanmak çözümlerden bir tanesi. Atık plastik kullanılarak üretilen tuğlalar, IKEA’nın perdeleri, maskeler bu örnekler arasında yer alıyor. Pet şişelere tişörtlere dönüştüren koleksiyonda ise Coca-Cola ve Mavi imzası bulunuyordu.

Pet şişeler ipliğe dönüşüyor

Sürdürülebilir moda konusunda bir başka adım Boyner ve Lee Cooper iş birliği ile ortaya çıkıyor. Geleceğe katkı sağlarken plastik atıkların doğaya verdiği zararı azaltmayı hedefleyen iki şirket plastik atıkları geri dönüştürerek “repreve” ipliklerini elde ediyor. Lee Cooper repreve iplikleri kullanılarak daha az su tüketimiyle doğa dostu koleksiyon hazırlıyor.

Polyester malzeme yerine repreve ipliklerin tercih edilmesi plastiğin yeniden kullanılmasının yanı sıra üretimin diğer kısımlarında da tasarruf sağlıyor ve çevreci bir seçenek sunuyor. Pet şişelerden dönüştürülmüş denimlerin yanı sıra tişörler de organik pamuktan üretiliyor.

lee cooper

264 bin litre su tasarrufu

Koleksiyonun üretim aşamasında 20 bin adet pet şişe ipliğe dönüştürüldü. 264 bin litre su tasarrufu yapılırken karbondioksit salınımında yaklaşık 33 bin kilogram azalma sağlandı. Bu da yüzde 45 daha az enerji ve yüzde 20 daha az su tüketimi demek.

Tüketicilerin doğaya karşı duyarlı markaları tercih ettiği belirten Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan, sürdürülebilirlik konusunu iş stratejilerinin merkezine koyduklarını belirtiyor. Konforlu olduğu kadar sündürülebilir yaşam tarzına da uyan bu koleksiyon içerisinde kadın, erkek ve çocuklar için pantolon, ceket, şort ve tişört gibi çeşitli ürünler yer alıyor. Koleksiyon, Boyner mağazalarında özel tasarlanan alanlarda ve boyner.com.tr üzerinden kullanıcılara sunuluyor.

Görsel: Boyner