Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pandemi Engel Değil, Spor Yapmaya Devam

Pandemi Engel Değil, Spor Yapmaya Devam

This Girl Can kampanyası COVID-19 salgını zamanı daha fazla kadına aktif olmaları konusunda ilham vermek için geri dönüyor.

Sport England tarafından başlatılan uzun soluklu kapmaya This Girl Can salgın sürecinde de kadınları aktif kalması konusunda teşvik ediyor. 2015 yılında başlayan kampanya en son geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan reklam filmiyle duygusal ve fiziksel engellerin yanında toplumsal normlarla da mücadele eden kadınları konu ediniyordu.

Sport England kadınlara ilham olmaya devam ediyor

This Girl Can kampanyası kadınların ne gibi aktivitelerle pandemi sürecini geçirdiğini gerçek hayattan hikayeler eşliğinde göstererek kadınları bu süreçte de aktif olmaya davet ediyor. Pandemiyle birlikte güncellenen reklam filmi, Me Again filmindeki kadınların yanı sıra bazı yeni yüzlere de yer veriyor.

Her ne kadar pandemi sürecinde hem maddi hem ruhsal olarak daha zor bir zamandan geçiyor olsalar bile Sport England araştırmasına göre kadınların yüzde 52’si spor yapmanın alternatif yollarını buluyor. Spor salonları kapalı olsa bile bir şekilde harekete geçmenin yolunu bulan dört kadının ilham verici hikayesi işleniyor. Kimi evinde Zoom üzerinden kimi açık havada kendilerine uygun aktiviteyi bir şekilde buluyor.

Spordan vazgeçme

Sport England hayat ne ile karşılaştırırsa karşılaştırsın tüm kadınların kendilerini uygun bir sistem içerisinde aktif olmaları gerektiğini hatırlatıyor. FCB Inferno pazarlama müdürü Sharon Jiggins, karantina sürecinin önceye göre daha fazla engel oluşturmasına rağmen kadınların başarmış olduğu ilham verici hikayeleri paylaşmanın önemine değiniyor.

Film karantina sürecinde dahi spordan vazgeçmeyen kadınları kutluyor. Bunula birlikte karantina öncesinde ortada olan engellerin pandemi sürecinde ve sonrasında da var olacağını hatırlatıyor. Bu nedenle farkındalık oluşturmaya devam etmenin önemine dikkat çekiyor.

Künye

Müşteri: Sport England
Ajans: FCB Inferno
CMO: Sharon Jiggins
CCO: Owen Lee
Strateji: Laura Pirkis, Tom Lindo
Yaratıcı Yapımcı: Russ Mallows
Yaratıcı Partner: Al Young
Kıdemli Metin Yazarı: Sarah Lefkowith
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Nicole Chen
Kıdemli Editör: Jude Moore
Tasarım: Max Fox
Medya Planlama: MediaCom
Prodüksiyon Şirketi: Partizan
Yönetmen: Ali Kurr
Yapımcı: Rosie Litterick
Prodüksiyon Müdürü: Charlie Scannell
DOP: Ula Pontikos
Düzenleme: Matt Nee, Metal Edit
Post Prodüksiyon: Unit
Renlendirme: Nick Dalby
VFX: Ian Baker and Rob Ellis
Ses: Chris Southwell

Görsel: YouTube