Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nasıl Göründüğünün Önemi Yok, Spor Yap!

Nasıl Göründüğünün Önemi Yok, Spor Yap!

Sport England, FCB Inferno tarafından hazırlanan "This Girl Can" kampanyasının beşinci senesinde kadınları spora teşvik etmeye devam ediyor.

Sport England, İngiltere’de insanları yaşına, cinsiyetine, geçmişine bakmadan spor yapmaya teşvik edecek çalışmalar düzenliyor. Bakanlıklardan bağımsız işlerini yürüten kamu kurumu daha çok kadını spora teşvik etmek amacı ile başlattığı This Girl Can kampanyasının beşinci senesini kutluyor.

“This Girl Can” beşinci senesini kutluyor

FCB Inferno imzası taşıyan kampanya 2015 senesinde başladığında 14 ila 40 yaş arasındaki kadınların spora teşvik ediyordu. Kilonun, yaşın, terlemenin önemsiz olduğunu vurgulayan kampanya spor için herhangi bir engel bulunmadığını hatırlatıyordu. Başarılı geçen kampanya sürecinin ardından 2017 yılında bu sefer her yaştan kadın hedef alındı. Yaşlarından ötürü aktif spordan uzak duran ve spora çekimser bakan 40 yaş üstü kadınları da listeye dahil eden ajans kadınlara “Neden ben de yapmayayım?” dedirtmeyi amaçlıyordu.

Sport England, This Girl Can kampanyası başlattığından bu yana 4 milyon kadının aktif olarak spor yapmasını teşvik etmeyi amaçlıyordu. Ancak hala kadınların beşte ikisi aktif değil.

Dış görünüş, hayat şartları, beden ölçüleri spor yapmaya engel değil

2020 ile birlikte kampanya da yeni bir boyut kazanıyor. Kadınların karşılaştıkları duygusal ve fiziki engellerin dışında toplumsal normlar ile de mücadele veriyor. Bir kez daha farklı fizik ölçülerine, bedene ve yeteneğe sahip kadınları kutladığını söyleyen ajans kadınların daha çok sporun içinde olması için mücadele edeceklerini bildiriyor.

Bu kadınlardan biri de üç çocuk annesi olan Kirsti. Çevresindeki insanlar ve eşi sayesinde kendine vakit ayırabilen Kirsti bu vakitlerinde netball oynuyor. Hannah ise adet ağrılarını azaltmak için egzersiz yapıyor. Diğer insanların ne dediğine kulak asmadan kendi vücudunun sesini dinliyor. Ve son olarak Glynnis. Yüzmeye karşı duyduğu heyecanı keşfeden kadın ailesinin ve yüzmek için gittiği tesisteki diğer arkadaşlarının desteği sayesinde özgüvenini yeniden kazandı.

“Kampanya artık bir harekete dönüştü”

17 Ocak’ta başlayan kampanya televizyonlardaki gösterimlerinin yanı sıra açık hava reklamları ve dijital içerikler ile destekleniyor. Partizan prodüksiyon şirketindeki yönetmen Ali Kurr tarafından yönetilen filme Little Simz’in Grey Area albümünden Offence parçası eşlik ediyor. Little Simz’in Grey Area albümünü “2019’dan Akılda Kalan 10 Hip-Hop Albümü” haberimizde değerlendirmiştik.

FCB Inferno genel başkan yardımcısı Sharon Jiggins This Girl Can kampanyasının artık bir harekete dönüştüğünü belirterek diğer markalara da ilham verdiğine değiniyor. Beş yıllık süreç içerisinde ilerleme kaydedilmiş olmasına karşın hala bazı engelleri kaldırmaya ihtiyaç duyulduğunu da ekliyor.

Sport England, kampanyanın bir parçası olarak Sure deodorant markası ile birlikte çalışıyor. Sure kadınları spora teşvik etmek amacı ile gerçekleştirilen projelere fon sağlıyor. Sure ayrıca daha fazla kadının aktif olarak spor ile ilgilenmesine ilham vermek üzere tasarladığı sınırlı sayıda deodorantı da satışa sunacak.

Künye

Müşteri: Sport England
Ajans: FCB Inferno
CCO: Owen Lee
Genel Müdür Yardımcısı: Sharon Jiggins
Kıdemli Metin Yazarı: Sarah Lefkowith
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Nicole Chen
Kıdemli Editör: Jude Moore
Kıdemli Strateji Uzmanı: Tom Lindo
Tasarım Lideri: Sarni Strachan
Prodüksiyon Şirketi: Partizan
Yönetmen: Ali Kurr
Yapımcı: Rosie Litterick
DOP:  Molly Manning Walker
Post Prodüksiyon: Unit

Görsel: YouTube, This Girl Can