Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paris’teki Müzelerde Bulunan 321.178 Eser İnternete Açıldı

Paris’teki Müzelerde Bulunan 321.178 Eser İnternete Açıldı

Paris Musées bünyesindeki müzelerde yer alan 300.000'i aşkın eser, yüksek çözünürlüklü olarak internet üzerinden erişime açıldı.

Sanat galerilerinin, kütüphanelerin, müzelerin ve buna benzer çeşitli kurumların sayesinde, çok önemli kültür ve sanat mirasları birer birer internet üzerinden erişilebilir hale geliyor. Biz de bunlardan dijital arşiv dosyası altında sizleri haberdar ediyoruz. Son olarak 800 Orta Çağ el yazmasının, Van Gogh’un koleksiyonundaki 500 Japon ahşap baskı resmin ve Osmanlı Döneminden 6.000’i aşkın fotoğrafın internete açıldığını müjdelemiştik. Şimdi ise Paris Musées, Paris’teki müzelerde yer alan 300.000’i aşkın eseri internet üzerinden erişime açtı.

Paris Musées, yüz binlerce eseri tüm dünyanın erişimine açtı

Paris sayısız başyapıta ev sahipliği yapan bir sanat şehri. Şehirdeki 14 önemli müzeyi kendi çatısı altında toplayan Paris Musées adlı kurum, bu başyapıtlara tüm dünyanın erişebilmesini sağladı. Eserler yüksek çözünürlüklü olarak tarandı ve internete yüklendi. Dolayısıyla artık Goya, Monet, Cézanne ve diğer yüzlerce sanatçının eserlerinin yüksek çözünürlüklü dijital versiyonunu görmeniz ve kendi bilgisayarınıza indirmeniz mümkün.

Paris Musées

Paris Musées’in internet sitesine resimler, fotoğraflar ve madeni paralar dahil olmak üzere 321.178 sanat eseri yüklendi. Bu görsellerin 150.000’inden fazlası telifsiz ve kullanıcılar bu görselleri yüksek çözünürlüklü (300 DPI) olarak indirebilliyor. Paris Musées bu görsellerin ticari, finansal, yasal veya teknik sınırlama olmaksızın herkesçe serbest bir şekilde kullanılabileceğini garanti ediyor. Diğer sanat eserlerinin görselleri ise görüntülenebiliyor, ancak yüksek çözünürlükte indirmeye kapalı. Kullanıcılar müzenin kataloğu üzerinden eserleri görebiliyor veya özel olarak derlenmiş sanal sergileri görüntüleyebiliyor.

Paris Musées

Görsel: Paris Musées
Manşet görseli düzenlenmiştir.


Bigumigu Yazarı
| GENEL