Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Kids Kız Çocuklarını Spor İçin Cesaretlendiriyor

Nike Kids Kız Çocuklarını Spor İçin Cesaretlendiriyor

Wieden+Kennedy Amsterdam tarafından Nike Kids için hazırlanan "You’re It" reklam filmi kız çocuklarını spora teşvik ederken onlara güç veriyor.

Nike, kız çocuklarının potansiyellerinin tamamını ortaya koymasını ve inançlarını teşvik etme amacıyla bir kampanya hazırladı. Özel efektler içeren “You’re It” (Sıra Sende) reklam filminin merkezinde hedefleri ve seviyeleri ne olursa olsun pes etmeyen kız çocukları yer alıyor. Wieden + Kennedy Amsterdam’ın Nike Kids için hazırladığı reklam filmi farklı spor dalları ile ilgilenen kız çocukları bulunuyor. Konuşmaları ve kökenleri farklı olan kızların ortak özellikleri ise cesaretleri oluyor. Animasyonla desteklenen kampanyada bilgisayar oyunu çizgilerine sahip patlamalar ve geçişler yer alıyor.

Reklam İngiliz aksanına sahip bir kızın “I’m It” (Sıra Bende) sözleri ile açılıyor. Ardından Fransız bir kaykaycıya geçiyor. Yüksek bir sıçrama tahtasında çekingen duran kız ise suyun yüzüne çarpmasıyla silkiniyor ve tüm vücuduna eşsiz bir enerji geliyor. Dansçılardan tenisçilere, boksörden yoga yapan küçük kıza kadar farklı alanlarda enerjileri oldukça yüksek çocukların yer aldığı filmde tüm çocukları cesaretlendirmek hedefleniyor. Cesurca ve neşeli bir şekilde haykıran kızlar “Sıra Bende” sloganını tekrarlıyor. Film Nike’nin klasikleşen “Just Do It” söylemiyle sona eriyor.

“You’re It” etkinlikler ve oyunlarla destekleniyor

Riff Raff prodüksiyon şirketinden David Wilson’ın yönettiği reklam filmi YouTube üzerinden “choose your own andventure” tarzı oyunla desteklenirken izleyicilerin katılımcı olabileceği çevrimiçi bir oyun da bulunuyor. Instagram, Snapchat ve TikTok kullanıcılarının katılabileceği dijital oyunda meydan okuma görevleri bulunurken katılımcıların ödül kazanma ihtimali bulunuyor. Çevrimiçi oyunun dışında 24 Eylül’de Londra’daki Lee Vadisi’nde de bir buluşma düzenlenip yarışma gerçekleştirilecek.

Gençleri spor yapma konusunda cesaretlendirmek isteyen şirket 2018 yılında gerçekleştirdiği “Never Ask” kampanyasında üç rus sporcunun azim ve kararlılığı üzerinden tüm gençleri hayalleri peşinde koşmaya çağırmıştı. Bununla birlikte “My Crazy Dream” başlığı ile oluşturulan IGTV video serisi ile de zorlu şartlara rağmen pes etmeyen sporculara odaklanmış her yaştan insana ilham vermeyi amaçlamıştı.

Künye

Müşteri: Nike Kids
Ajans: Wieden+Kennedy Amsterdam
İdari Yaratıcı Yönetmen: Eric Quennoy, Mark Bernath
Yaratıcı Yönetmen: Craig Williams, Evgeny Primachenko
Sanat Yönetmeni: Güney Soykan
Metin Yazarı: Mohamed Diaa, Tyler Andre
Grup Müşteri Yöneticisi: Kathryn Addo
Müşteri Direktörü: Franky Wardell
Müşteri Yöneticisi: Margot Paquien, Fulvio Itagiba
Planlama Direktörü: Reid Schilperoort
Planlama: Alex Janneau
Dijital Strateji ve İletişim Müdürü: Danielle Pak
İletişim Planlama Direktörü: Elsa Stahura
Stüdyo Yönetmeni: Lizzie Murray
Tasarım: Gustav von Platen, Dean Pauley, Soren Danielsen, Leeza Pritychenko, Lewis Beedham
Proje Yöneticisi: Caroline Kosse
Prodüksiyon Şirketi: RIFF RAFF
Yönetmen: David Wilson
DoP: Monika Lenczewska
Prodüksiyon Tasarım: Alison Dominitz
Yapımcı: Cathy Hood
Yönetici Yapımcı: Matthew Fone
Editör: Joe Guest
Müzik: Leland Music
Renklendirme: Phil Hambi
Yapımcı: Ryan Hancocks

Görsel: Youtube