Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Kız Yapar!

Bu Kız Yapar!

Sport England'ın ülkedeki tüm kadınlara ilham verdiği spor ve aktivite motivasyon kampanyası

2000’li yılların başından itibaren Dove sayesinde gerçek kadın ve gerçek güzellik kavramları iletişim dünyasında popüler oldu. Geçen yıl Always (Orkid) de klişeleşmiş cinsiyet ayrımcılığına savaş açarak bu alanda önemli bir misyonu üstlenmeye başladı. Elbette markaların sahiplenmeye çalıştığı bu alanlarda sosyal sorumluluk projeleri de çok etkili işler yapıyor.

İngiltere’de sosyal hayatta spor aktivitelerinin yaygınlaşması için çalışan Sport England yeni bir kampanya başlattı: This Girl Can! (‘Bu kız yapar’ diye çevirmeyi uygun buldum). Kampanya, aktif kadınları ve bu kadınların her şartta istedikleri gibi spor yapmaya devam etmelerini kutlama amacını taşıyor. FCB Inferno‘nun yaratıcılığını üstlendiği projenin filminde gerçek kadınlar yer alıyor ve bir sonuca ulaşmak yerine spor yapmanın kendisinden ve aktivite sürecinden alınan keyif ön plana çıkartılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=aN7lt0CYwHg
Filmin müziği Missy Elliot’ın 2001’de hoparlörlerimizi sallayan  Get Ur Freak On‘u.

Kampanyanın internet sitesinde proje içinde yer alan kadınların gerçek hikayelerine dayanarak yapılmış 30 saniye filmler ve projenin kamera arkası görüntüleri de yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=uARXzA0mn-s
Ajansın projeyle ilgili detaylı bilgi ve içgörüleri aktardığı sayfasında yazdığına göre kampanyanın reklam filmi 36 saat içinde 3 milyon izlenmeye ulaşmış. Kampanyanın posterleri de film kadar dikkat çekici.

Görseller: thisgirlcan.co.ukfcbinferno.com