Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reebok Basketbol Sahasını Dans Pistine Çeviriyor

Reebok Basketbol Sahasını Dans Pistine Çeviriyor

Reebok yeni kampanyasının ilk reklam filmi Storm the Court ile modayı ve sporu bir araya getiriyor.

Sport the Unexpected (Beklenmedik durumda spor) temasıyla yola çıkan Reebok, giderek daha kalabalık ve daha rekabetçi hale gelen piyasada farklı bir soluk yaratmanın peşinde. Reebok geleneksel spor ayakkabı anlayışının ötesinde bir çalışma hazırlamak için Venables Bell & Partners ajansı ile birlikte çalıştı. Geçen yıl nisan ayında Reebok’a katılan küresel pazarlama ve marka yönetim başkanı Melanie Boulden öncülüğünde yürütülen kampanya çalışması, Sport the Unexpected, 3 kısa filmden oluşuyor. Kampanyanın ilk reklam filmi Storm the Court (Oyun Alanı Fırtınası) yayınlandı.

adidas 2005 yılında Reebok’ı satın aldığında hedefinde Nike ile girdiği yarış vardı. Hem ABD pazarındaki payını arttırmak hem de en etkili rakibiyle arasındaki farkı kapatmak için stratejik bir hamle uyguladı. adidas CEO’su Kasper Rorsted durumdan memnun.  Markanın stratejik konumundan emin olduğunu belirten Rorsted, 2018 senesindeki hissedarlar toplantısında Reebok’ın tekrardan karlı olabileceğine dair inancı olduğunu belirtmişti.

Reklam kampanyasının bu video çalışması geniş bir hedef kitlesini de kapsıyor. Sokak basketbolcularından elektronik dans müziğine kadar farklı elementleri birleştirerek alternatif bir tarz oluşturma hedefiyle hazırlandı. Spor ayakkabıları artık sadece spor yaparken giyilmiyor. Sporu ve modayı aynı anda yakalayan bir reklam çalışması, aktif olarak spor yapan ve şık olmayı seven gençleri hedefine alıyor.

Reebok’ın hedefinde yeni jenerasyon var

Hiç kuşkusuz reklamın en dikkat çeken oyuncusu 90’lı yıllarda bilim kurgu ve korku türlerinde oldukça popüler olan küçük koreli kız modeli. Küçük kızın ayağında ise, ilk defa 1993 yılında üretilen Reebok Aztrek double modelinin yenilenmiş versiyonu bulunuyor. Basket sahasında maç yapan ve onları izleyen seyircileri kısa süre içinde hipnotize ediyor ve hep beraber elektronik müzik eşliğinde dans etmeye başlıyorlar. Bu reklam çalışmasıyla beraber geleneksel spor anlayışını kırdıklarını ve hayata alternatif bir bakış açısı sunduklarını dile getiren Melaine Boulden, tüketicilerin de Reebok’ın spor markaları arasında alternatif olduğunu fark etmelerini istiyor. Reebok, kültür üzerine güçlü bir bakış açısıyla ve kışkırtıcı bir reklam içeriği ile ses getirmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

Kampanya ile birlikte sporcuların yanı sıra, daha geniş kitleleri de hedefine koyan firma, Sport the Unexpected reklam çalışmalarıyla pazardaki payını arttırmayı hedefliyor. adidas, Nike gibi dev firmaların arasında yer bulmak için yeni jenerasyonun dikkatini çekecek çalışmalar yürütüyor. Şirketin 2020 hedefi ise ünlü bir marka sesi ile marka vizyonunu genişletmek.

Künye

Müşteri: Reebok
Kurum: Venables Bell & Partners
Kampanya: Sport the Unexpected
Kıdemli Direktör Marka Pazarlama: Inga Stenta
Küresel Marka Reklam Yönetmeni: Amy Manganiello
Kıdemli Marka Reklam Müdürü: Laura Whedon
Kıdemli Direktör Marka Yönetimi: James Woolard
Kıdemli Yönetici Marka Yönetimi: Chris Strachan
Marka Reklam Koordinatörü: Shelby Kreienberg
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Will McGinness
Yaratıcı Yönetmen: Byron Del Rosario
Sanat Yönetmeni: Allie Nordstrom
Metin Yazarı: Elliot Nordstrom
Entegre Üretim Direktörü: Hilary Coate
Yapımcı: Namrata Abhyankar
Marka Yönetimi Başkanı: Michael Chase
Serbest Marka Direktörü: Kristin Obi
Marka Danışmanı: Hector Romero
Marka Müdürü: Alex Kaye
Strateji Başkanı: Michael Davidson
Kıdemli Stratejist: Dylan Phillips
Ticaret İşleri Müdürü: Quynh-An Phan
Ticari İlişkiler Müdürü: Sametta Gbilia

Görsel: Youtube