Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yerküreden 30 Metre Yükseklikte Belgesel Gösterimi

Yerküreden 30 Metre Yükseklikte Belgesel Gösterimi

National Geographic'in devam eden belgesel projesi One Strange Rock'ın 2018'deki ilk sezon ön gösterimi yerden 30 metre yükseklikte Paris manzarası eşliğinde gerçekleşti.

National Geographic, Darren Aronofsky tarafından yönetilen One Strange Rock isimli bir belgesel serisi yayınlıyor. Bu sıra dışı seride tüm evrenin en eşsiz yerlerinden biri olan ve aynı zamanda insanlığın evi olan Dünya’ya bir yolculuğa çıkılıyor.

2018 yılında ilk sezonu yayınlanan One Strange Rock, gezegenimizin içinden ve astronotların perspektifi ile dışarıdan bir bakış sunuyor. Gezegenin kırılganlığı, eşsiz harikaları hakkındaki detayları barındıran 10 bölümlük serinin ilk sezonu 45 ülkede, 6 kıtada ve uzaydan çekildi. Will Smith’in sunuculuğunu üstlendiği belgeselin ikinci sezonu ise bu yıl yayınlanacak.

Paris manzarası eşliğinde belgesel izleme deneyimi

İkinci sezonun ön gösterimi henüz gerçekleşmedi. Ancak 2018 yılında yayınlana ilk sezonunun Fransa’daki ön gösterimi oldukça sıra dışıydı. One Strange Rock belgeselinin yaşadığımız gezegene ait istisnai bakış açısı sunuyor oluşu ön gösterimde de kendisini gösterdi. Paris’te yerden 30 metre yükseklikte asılı duran bir platformda başkent panoraması eşliğinde gösterim gerçekleşti. Kısmen uzaydan filme alınan belgesel serisi için izleyicilerin ayakları yerden kesildi.

Azilis tarafından hazırlanan ön izleme etkinliğine gazeteciler, kanalın Fransa ortaklarından Canal+ ve sosyal medyadaki yarışmanın kazananları katıldı. Platform bir vinç vasıtası ile yukarı çıkarıldı. Demir halatlarla güvenliği sağlandı. Koltuklar ve projeksiyon platforma sabitlendi. Paris manzarası eşliğinde gezegenimizin içinde ve ötesinde yaşanan bu yolculuk izlendi. Müşteri deneyimi alanında ödüller de kazanan belgesel gösterimi için toplamda 4 oturum gerçekleştirildi. 120 kişi bu deneyimi yaşama fırsatı yakaladı.

Künye

Ajans: Azilis, Paris, France
CEO: Jean-Charles Sibylle
Yaratıcı Yönetmen: Benoît Barennes
Proje Müdürü: Laure Houet
Yapımcı: Laure Houet
Proje Yönetmeni: Sabrina Nedjar

Görsel: Azilis