Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gezi Parkı, MTV Rebel Music Programının Bu Akşamki Konusu

Gezi Parkı, MTV Rebel Music Programının Bu Akşamki Konusu

Müziğin tepkisel ve aktivist yönüyle kitlesel olaylarda oynadığı rolü farklı ülkelerle inceleyen Rebel Music'te Gezi Parkı da yer alıyor.

Müzik, hangi zümre, dil, din, ırk tarafından icra edilirse edilsin sanatçı için her zaman kendini ifade etme biçimi olarak algılanacaktır. Sanatçı, meramı olduğu konu üzerinde üretim yapar çünkü. Bu nedenle müzik siyasi, politik ve aktivist olarak da yer alır toplulukların içinde.

MTV, müziğin bu tepkisel yönüyle son yıllarda Dünya’nın birçok bölgesinde meydana gelen kitlesel olaylar arasındaki ilişkiyi ele alan Rebel Music isimli bir belgesel serisi yayınlıyor. İlk sezonunda Mısır, Afganistan, Mali, Meksika, İsrail/Filistin bölgelerini konu alan dizinin ikinci sezonu da bu akşam Gezi Parkı’yla başlıyor.

Türkiye, İran, Kızılderililer, Venezuella, Senegal, Myanmar da ikinci sezon için seçilen ülkeler ve siyasi olaylar olarak belirlenmiş. Sezonun ilk bölümünde Gezi Parkı’nı konu alacak olan Rebel Music; Gazeteci Gökhan Biçici’nin yaşadıklarına rağmen gördüklerini ifade etmesi, Sulukuleli hip hop grubu Tahtribat-ı İsyan’ın tepkili sözleriyle müziği ve Juliana Gözen’in kadın hakları için verdiği mücadele ana başlıklar arasında yer alıyor.

Rebel Music’i internet sitesinden ve MTV’nin Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Görsel; Youtube