Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Onur Karadağ’ın Nükleer İllüstrasyonları

Onur Karadağ’ın Nükleer İllüstrasyonları

Nükleerin hayatımızda değiştireceğini benzer işlevdeki Pokemon'larla açıklamak, anlamamızı sağlar mı?

Nükleer enerji ve santralin Akkuyu’da inşa edilmesine karşılık hepimizin tepkisi ortada. Çünkü nükleer enerjinin bulunduğu coğrafyayı nasıl etkilediğini birçok örnekle öğrendik. Çernobil’de yaşanan kaza sonrası bölgenin yaşanamaz hale geldiğini ve bölgedeki canlılarının genetik diziliminin dahi değiştiğini gördük. Kimileri için bu durum sorunsuz ve sağlıklı çay içmek anlamına gelse de drone ile alınan Çernobil görüntüleri 29 yıldır değişmeyen bir dünyayı gösteriyor. Öte yandan daha yakın tarihteki Fukuşima örneğini de atlamamak gerekiyor. Bölgede terk edilen hayvanları her gün gidip besleyen, her saniyesinde radyasyona maruz kalan bir Japon’un hikayesi geçtiğimiz ay oldukça konuşulmuştu.

Onur Karadağ, nükleerin sevimli ve şirin görünse de havamıza suyumuza karışacağını, hayatımızı olumsuz yönde değiştireceğini gösteren illüstrasyonlar hazırlamış. Pokemon evreninden tanıdığımız Gastly, Voltrob ve Koffing’i nükleerin göbeğine koyup Nuclear Boys isimli çalışmasını yayınladı.

Bir neslin çocukluğundaki en önemli animasyonlardan olan Pokemon’un gaz, zehir içindeki üyelerini günümüze uyarlayanmış hali Nuclear Boys. Büyüyen kahramanları gördükten sonra, tanıdığımız bir örnekle karşılaştıktan sonra nükleer enerjiye olan görüşlerimiz değişebilir mi?

Görsel; Behance