Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deliduman: Emrah Serbes’in Son Romanı

Deliduman: Emrah Serbes’in Son Romanı

Serbes son romanında taşradan Gezi'ye uzananların hikayesini anlatıyor.

Sevdiğimiz canlıları dünyanın en güzelleri olarak görürüz. Konu bizim annemiz ise dünyanın en iyi annesi, konu bizim arkadaşımız ise dünyanın en eksiksiz ve harika arkadaşı olabiliyor. Emrah Serbes’in son romanı Deliduman da kız kardeşi Çiğdem İyice’yi olduğundan çok daha farklı gören, hatta ona derin bir aşkla bağlı Çağlar İyice’yi ve onların Kıyıdere adındaki taşra kasabasından Gezi direnişine giden yolculuklarını anlatıyor.


Fotoğraf: Kardelen Uysal

Micheal Jackson’ın meşhur moonwalk dansını yapan 3. sınıf öğrencisi Çiğdem şöhret ile erdemi birleştirmeye karar veriyor ve çareyi Gezi eylemlerinde TOMA’nın önünde moonwalk yapmakta buluyor.

Emrah Serbes bizi Gezi günlerine götürürken, sosyal medyayı da olaylar zincirine dahil ediyor. Kendisini sokan yılana bile gülümseyen Ayı Tufan Ağbi, şişman ve kalbi kırık kız çocuğu Çiğdem, eşinden boşandıktan sonra antidepresanlara bağımlı olarak yaşayan anne, belediye başkanı dayı ve 17 yaşındaki atarlı ve dalgacı genç Çağlar’ı tanımak için, Gezi günlerini kahkahalarla yad etmek için kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim bir roman Deliduman.

İletişim’in kitap için hazırladığı sayfada kitabın ilk bölümünü de okuma imkanı var.