Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram Hikayelerde Paylaşılan Şarkılara Arka Planlar Hazırlamak

Instagram Hikayelerde Paylaşılan Şarkılara Arka Planlar Hazırlamak

Spotify'daki parçaları Instagram Hikayeler üzerinden paylaşan Nida Zöngür her bir gönderinin arka planını kendi çizimiyle renklendiriyor.

Spotify erişilebilirliği ve geniş kütüphanesi ile popüler müzik akış servisleri arasında yer alıyor. Dinleyiciler uygulamada yer alan özellik sayesinde favori parçalarını Instagram Hikayeler üzerinden paylaşabiliyor. Albümün veya teklinin görseli ile birlikte paylaşılan gönderiyi daha dikkat çekici hale getirmek ise kullanıcıya kalıyor.

Daha önceleri farklı tarzlarda albüm kapak tasarımlarını yazmıştık. Eski albüm kapaklarını hareketli illüstrasyonlara dönüştüren Deniz Yükselci ve Yiğit Karagöz’ün GIF tasarımlarının yanı sıra Paco Conde ve Beto Fernandez’in 6 Feet Covers adlı projesi bu örnekler arasında yer alıyor. Spotify üzerinden Instagram Hikayelerinde sevdiği parçaları paylaşan Nida Zöngür (@nidazongur) ise uygulamanın bu özelliğini kendi yeteneği ile birleştiriyor. Spotify’dan aldığı şarkıyı Instagram Hikayelerinde paylaşmadan önce parçanın görselinden ilham alarak gönderinin arka planını renklendiriyor.

Parçaların Spotify albüm kapaklarından yola çıkarak hazırlanan arka planlar

Hikayelerde yer alan çizim paletini kullanan Nida telefonun ekranı üzerinden Hikayelerin arka planını hazırlıyor. Tabii telefonun küçük ekranından sadece parmakları kullanarak çizimleri gerçekleştirmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Dolayısıyla her bir gönderiyi hazırlamak yaklaşık yarım saat sürebiliyor.

Nida Zöngür, şu ana kadar Instagram hesabı üzerinden 6 farklı Hikaye paylaştı. Bu paylaşımların içinde Childish Gambino’dan Pop Thieves, King Gizzard & the Lizard Wizard’dan Fishing for Fishies ve Altın Gün’den Goca Dünya gibi parçalar yer alıyor.

Görsel: Twitter, Instagram