Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spotify’dan Görsel ve İşitsel Deneyim Mekanı: Canvas Records

Spotify’dan Görsel ve İşitsel Deneyim Mekanı: Canvas Records

Spotify'ın Canvas isimli sekiz saniyelik döngüsel video içeren formatı Austin City Limits Müzik Festivali boyunca Canvas Records'ta misafirler için görsel işitsel deneyim sundu.

Spotify sanatçıların Spotify fo Artists üzerinden yarattıkları en iyi albüm görsellerini dinleyicilere yeni bir yöntemle göstermenin yolunu deniyor. 4-14 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Austin City Limits Müzik Festivali süresinde görsel anlatım biçimini sanatçılarının yarattıkları eserlerle birleştiren Spotify dinleyicilerin müzikten aldığı keyfi deneyimlemesi için görsel işitsel bir bar yarattı. Festival boyunca deneyimlenebilen mekanda sanatçıların müzikleri seçmiş oldukları kısa videolarla buluştu. Spotify Canvas adı verilen bu döngüsel video özelliği görsel sanatın müzikteki etkisini ortaya koymak için sanatçılara fırsat sunuyor.

Sanatçıların albümleri için seçmiş olduğu görseller yeniden yorumlandı

New York merkezli ajanslar FIG ve The Mill tarafından hazırlanan “Your Art Has the Power to Move” isimli kampanya sanatçıların sekiz saniyelik döngüsel görsellerini içeriyor. Billie Eilish, Bon Iver, Lil Wayne, John Mayer gibi 100 sanatçı ile yapılan ortaklıkla sanatçıların Spotify’da albümler için seçmiş olduğu kısa süreli görseller yeniden yorumlandı.

Klasik vinil plak kılıflarından özel yapım çerçevelere kadar farklı tarzlarda kapaklar yaratan Canvas Records iki hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikle endüstrinin önde gelen isimlerini ve müzikseverleri bu deneyime ortak olmak için çağrıda bulundu. Austin’de kurulan bar konseptli görsel ve işitsel mekan konukların müzikleri deneyimlerken hoş vakit geçirmesini sağladı.

Hareketli sanat eserleri ile sanatçılar ve dinleyiciler arasında klasik yöntemlerin dışında tamamen yeni ve güçlü bir dinamik yaratan proje misafirlerin şarkıyı deneyimlemesine de olanak sağlıyor. Her kaydın arkasında misafirlerin Spotify üzerinden şarkıyı dinlemesini sağlayan bir kod yer alıyor. Kodu tarayan dinleyiciler Spotfiy üzerinden şarkıyı dinlerken kapak üzerinde yer alan sekiz saniyelik kayıtla eş zamanlı olarak müziği deneyimleme fırsatı buluyor.

Spotify ilerleyen süreçte daha fazla sanatçı ile döngüsel video çalışması yapacak

Spotify “Canvas” özelliğinin genişletilerek daha fazla sanatçıya da açılacağını duyurdu. Bu uygulamada daha fazla bu tarz kısa videolarını görüneceğinin habercisi oldu. Müzik deneyimini farklı bir boyuta taşımak isteyen platform sanatçılara döngüsel videolar hazırlayıp göndermesi için çağrıda bulunuyor. Ancak albüm görseli yerine kullanılabilecek kısa videolar keyifli olduğu kadar göz yorucu da olabiliyor. Sanatçıların bu seçimleri yaparken müzik deneyimini olumsuz etkilemeyecek döngüsel görüntüler üzerine yoğunlaşması gerekiyor.

Görsel: Youtube, lbbonline