Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spotify’daki Dinleme Alışkanlıklarını N-gen ile Görselleştirmek

Spotify’daki Dinleme Alışkanlıklarını N-gen ile Görselleştirmek

Spotify kullanıcıları, N-gen ile kendi dinleme alışkanlığı verilerini görselleştiriyor.

Spotify her yıl Aralık ayında yayınladığı Spotify Wrapped ile kullanıcılarının geride kalan yıl boyunca platformdaki etkinliklerine ilişkin bir veri derlemesi sunuyor. Ayrıca kullanıcıları bu veriyi sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor. Tabii ki bu çok başarılı bir pazarlama kampanyası. Şu sıralar hızla popülerleşen N-gen isimli veri görselleştirme aracı ise bu verileri dijital sanat eserimiyçesine görselleştirerek kullanıcılara farklı bir haz yaşatıyor.

Kendi verilerini N-Gen ile görselleştirebilirsin

Tarayıcı bazlı bir sanatsal üretim aracı olan N-Gen’e şu link üzerinden erişebilir, Create with Spotify butonunu tıklayarak kendi verilerinizi görselleştirmeye başlayabilirsiniz. İnternet sitesindeki açıklamada şu ifadeler yer alıyor. “En sevdiğiniz çalma listelerinden ve dinleme alışkanlıklarınızdan yeni sanat eserleri oluşturarak dinleme alışkanlıklarınızın zaman içinde nasıl geliştiğini ve en sevdiğiniz sanatçıların ve türlerin nasıl değiştiğini görün”.

Sitenin yaratıcısı, tek kişilik bir ekip olduğunu söyleyen Pete isimli gencecik bir yazılımcı. Şu anda N-Gen açık beta aşamasında ve kullanıcılara bir dizi sanatsal şablon ve özelleştirme seçeneği sunarak görselleştirme yapıyor.

Radarımıza takılan diğer yaratıcı veri görselleştirme projelerine şuradan göz atabilirsiniz.

Görsel: N-Gen