Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spotify Kullanıcı Verisini Küresel Açıkhava Kampanyasına Dönüştürdü

Spotify Kullanıcı Verisini Küresel Açıkhava Kampanyasına Dönüştürdü

Spotify bugüne kadarki en büyük açık hava kampanyasında kullanıcı verisini kullanarak 2016 yılını esprili bir şekilde inceliyor.

2016 yılının sonuna yaklaşırken dijital müzik arşivi Spotify da senenin bitişini büyük bir açık hava kampanyasıyla kutluyor. Kullanıcı verisinden yola çıkan kampanya, müzik (ve başka pek çok şey adına) “tuhaf” geçmiş bu seneye esprili bir selam yolluyor ve veriden yola çıkarak komik gözlemler yapıyor.

Spotify’in New York’taki yaratıcı ekibi tarafından pek çok farklı bölgeden gelen içgörülerle destekleyerek yarattığı konsept, Spotify’in bugüne kadar yaptığı en büyük açıkhava kampanyası. 14 ülkede yürütülecek kampanya; ABD; İngiltere, Fransa ve Almanya ile başlayıp daha sonra Yeni Zelanda, Avusturalya, Arjantin, Brezilya, Kanada, Danimarka, Endonezya, Meksika ve İsveç gibi pek çok farklı ülkeyi de kapsayacak.

Kampanyanın özü kullanıcı verisi. Bu veri genel değil, o ülkenin kültürüne ve gündemine dair yerel bir veri. Örneğin, İngiltere’deki poster Brexit oylamasının yapıldığı gün “It’s The End Of The World As We Know It” şarkısını dinleyenlere dayanmalarını öğütlüyor. Ya da bazı işlerde yerelleşme iyice konum-tabanlı hale getirilmiş. Mesela, New York’ta tiyatroların olduğu yerde bilet bulması imkansız Hamilton müzikal albümünü 5376 kez dinleyen kişiye özel olarak seslenilmiş.

Spotify Yönetim Kurulu Başkanı Seth Farbman, bu kampanyanın 2015’de yaptıkları seneye müzikal anlamda bir bakış sunan kampanyadan esinlendiğini söylüyor. Oradaki verinin farklı coğrafi bölgeler temel alınarak incelenmesinin ilginç sonuçlar doğuracağının fark edilmesiyle dinleyici davranışı ile kültür arasındaki ilişkiyi vurgulayan bu kampanya ortaya çıkmış. Teknolojiyi ve büyük veriyi insanlaştırmanın mizahi bir yolunu sunan çalışmanın sloganı: “Thanks 2016! Its been weird!” (Teşekkürler 2016! Tuhaf bir yıl oldu!)

Yılbaşına kadar devam edecek kampanya, kişiye özel Spotify kullanım verisini içeren e-posta gönderimleri ve sosyal medya içerikleri ile de desteklenecek.

ABD

İngiltere

Fransa

Almanya

Görsel: Adweek