Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spotify’dan Kullanıcı Verisi ile 2018 Hedefleri

Spotify’dan Kullanıcı Verisi ile 2018 Hedefleri

Spotify, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kullanıcı verisini kullanarak bir açık hava kampanyası hazırladı ve kullanıcıların alışkanlıklarını yeni yıl hedeflerine dönüştürdü.

Spotify, geçtiğimiz sene sonunda kullanıcı verisini kullanarak bugüne kadarki en büyük açık hava kampanyasını yapmıştı. Pek çok farklı ülkede yayına giren kampanya, kullanıcı alışkanlıklarını eğlenceli başlıklarla kullanarak her anlamda “tuhaf” geçmiş 2016 yılına mizah yüklü bir bakış atıyordu. Hatta kampanya kullanıcıların yarattığı tuhaf isimli çalma listeleriyle sonra da devam ettirilmişti. Bu seneki yıl sonu kampanyasında ise marka benzer bir yaklaşımla yine kullanıcı verisini kullanıyor ve bunlardan yola çıkarak esprili 2018 hedefleri belirliyor.

Spotify’in iç ekibi tarafından yaratılan “2018 Goals” isimli kampanya, 2017 yılı içerisinde kullanıcıların Spotify’daki seçimlerini inceleyerek bunları yeni yıl kararlarına dönüştürüyor. Dolayısıyla geçen seneki kampanya gibi arkada bırakılan seneye son bir bakış sağlamakla kalmıyor, bunları 2018’i tahmin etmek için kullanıyor.

Ed Sheeran, Sam Smith, Big Shaqq ve Niall Horan gibi isimlere yer verilen kampanyada belirlenen hedefler komik. Örneğin “Kızılları Severim isimli bir liste yaratıp içine 48 Ed Sheeran şarkısı koyan kişi kadar sevgi dolu olmak” bir hedef. Ya da “Stairway to Heaven” gibi anlam itibariyle ölümü çağrıştıran şarkıları listesine alan sağlık görevlilerinden uzak durmak mesela.

spotify 2018 goals bigumigu

Yerel Veri Kullanımı

Dijital ve açık havada yayına giren kampanya, ABD’nin 7 büyük şehrinde ve 18 farklı ülkede görülebilecek. Geçen seneki gibi bu sene de yayınlandığı ülkenin verileri ve o ülkede meşhur sanatçılar kullanılarak yerelleştirme yoluna gidiliyor.  ABD uyarlamaları ise ülkenin gündemine veya politik iklimine göndermeler içeriyor. Dolayısıyla kimi espriler ABD gündemine hakim olmayanların kaçırabileceği türden.

spotify 2018 goals bigumigu spotify 2018 goals bigumigu spotify 2018 goals bigumigu spotify 2018 goals bigumigu spotify 2018 goals bigumigu

Analog Sosyal Medya Filtreleri

Kampanya aynı zamanda Bruno Mars ve Cardi B gibi sanatçıların gerçek boy maketleriyle destekleniyor. Kafa kısmı boş bırakılan bu maketler Aralık ayı içerisinde New York, Los Angeles ve Miami gibi şehirlerin çeşitli bölgelerine yerleştirilecek. “Analog sosyal medya filtresi” adı verilen bu maketler, insanların fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

spotify 2018 goals bigumigu spotify 2018 goals bigumigu

Künye:
Yetkili Pazarlama Yöneticisi: Seth Farbman
Marka ve Yaratıcı Bölüm Başkan Yardımcısı: Jackie Jantos
Küresel Marka Yöneticisi: Alexandra Tanguay
Küresel Yaratıcı Yönetmen: Alex Bodman
Eş Yaratıcı Yönetmen:Dan Brill, Spencer Hansen
Küresel Marka Tasarım Yönetmeni: Rasmus Wangelin
Sanat Yönetmeni: Martin Berggren, Ellen Pai, Angeline Toh, Erik Herrstrom
Eş Marka Yönetmeni: Christian Navarro
Küresel Marka Yöneticisi: Payman Kassaie, Lindsay Fischler, Candice Greenberg, Lauren Solomon, Christine Andren, Jonathan Chu
Eş Marka Yöneticisi:: Kristy Lyons, Christine Motch
Entegre Yapım Yönetmeni: Belinda Lopez
Yapımcı: Davis Najdecki, Alice Tam
Yapım Koordinatörü: Kenzie Tankersley, Jeong Park
Küresel Marka Strateji Yönetmeni: Zach Pentel
Marka Strateji Yöneticisi: Nathan Doiev
Pazarlama Stratejisi ve Pazarlama Sorumlusu: Neal Gorevic
Küresel Tüketici Pazarlama: Krista Scozzari, Antonia Moreland
Küresel Medya Başkanı: Scott Marsden
Küresel Medya Yöneticisi: Kathryn Griffin
Veri Programı Yöneticisi: Sara Kayden

Görsel: The Drum, Adweek