Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Parfüm Şişesinden Sanat Tarihine Bakış

Parfüm Şişesinden Sanat Tarihine Bakış

Fransız parfüm üreticisi Guerlain, ikonik şişesi Bee Bootle'ın 170 yıllık yolculuğunu yapay zekâ yardımıyla sanat ve ülke tarihi perspektifinden yeniden yorumladı.

Fransız parfüm üreticisi Guerlain, “Bee Bottle” olarak adlandırılan ikonik şişesinin 170 yıllık yolculuğunu yapay zekânın yardımıyla canlandırdı. Fransız kreatif ajans MNSTR iş birliğiyle hazırlanan kampanyada yapay zekâ, sanat tarihi ve Guerlain’in arşivlerinin derinliklerine inerek birbirinden çarpıcı ve yaratıcı kampanya görselleri oluşturdu. Maison Guerlain, ‘Flacon aux Abeilles’ini yani ikonik şişesini tanıyarak yeniden üretebilen bir yapay zekâ modeli geliştirerek eğitmek üzere dijital stüdyo Bonjour Lab ile birlikte çalıştı.


BonJour Lab tarafından geliştirilen yapay zekâ, tasarımlarıyla ünlü markayı imparatorluk Fransa’sından geleceğe taşıdı. 3. Napolyon döneminin yeniden yorumlanmasıyla başlayan Bee Bottle’ın yolculuğu, fotoğrafçılığın ortaya çıkarak yeni bir estetik anlayışının geliştiği dönemden pozitivizm, oryantalizm ve art nouveau dönemlerine uzanıyor. Yolculuğun sonlarına doğru Guerlain’in ikonik şişesini modern zamanların caddelerinde, geleceğin Paris’inde ve dünyanın ötesinde görüyoruz.

MNSTR Kreatif Direktörü Louis Bonichon kampanya ile ilgili “170 yıllık bir tarihi kapsayacak kadar zamansız bir nesneye sahip çıkabilen çok az marka var. Bu mirası bilim kurgu bakış açısıyla paylaşmak istedik. Biçim olarak ise yapay zeka kullandık. İçerik açısından zamanda yolculuk, bizi 1853’teki kökenlerimize götürdüğü gibi uzak geleceğe de taşıyor. Flacon aux Abeilles’i gerçeküstü, son derece orijinal ortamlarda kutlamamıza izin veriyor.” ifadelerini kullandı.

Fransız İmparatorluğu’nun yanı sıra III. Napolyon’un gücünü ve İmparatoriçe Eugénie’nin Fransa’daki hakimiyetini yansıtan arılar, Fransızlar için ölümsüzlüğü ve dirilişi sembolize ediyor. Napolyon tarafından da Fransız hanedanını temsil etmesi için seçilen arı tasarımı, 1853 yılından bu yana Guerlain için de önemli bir simge haline geldi. Fransa tarihi ile sanat tarihine atıfta bulunarak yapay zekâ tarafından oluşturulan tasarımları bu bağlantıdan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra birbirinden farklı yaklaşık 1800 arı şişesi görseli derlenerek aynı zamanda bir kampanya spotunda bir araya getirildi. “Born in 1853. Made for the future” adlı kampanya spotunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Guerlain (@guerlain)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Instagram