Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçinden Bilye Geçen Modüler Manyetik Küpler

İçinden Bilye Geçen Modüler Manyetik Küpler

Şeffaf küplerden oluşan blok seti MagnetCubes, çocuklar için eğlencenin yanı sıra ekrandan uzak bir öğrenme deneyimi vadediyor.

Son yıllarda LEGO’ya alternatif sunan yaratıcı blok setleriyle sıkça karşılaşıyoruz. Origami blok seti Troxes ve mıknatıslı yapı seti PIXIO bunlar içinde en göze çarpanlardandı.  Steven Wolfe tarafından yaratılan MagnetCubes da blok seti konseptine Hot Wheels oyuncaklarını anımsatan bir bilye yolu ekleyerek farklı bir eğlence vadediyor.

MagnetCubes çocukların STEM becerilerini geliştiriyor

MagnetCubes yerçekimini dikkate alarak bilye için kendi yarış pistinizi inşa edebileceğiniz bir modüler küp seti. Mıknatıslı şeffaf küplerle sonsuz sayıda farklı yol inşa etme imkanı sunuyor. Bu arada da kullanıcının fizik kurallarını deneyimleyerek öğrenmesini sağlıyor. Başlangıç ve Gelişmiş olmak üzere 2 farklı versiyonu sunulan kit, çocuklar için eğlenirken STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilgisi) yeteneklerini geliştirebilecekleri bir oyuncak seti olarak tanıtılıyor. Çocuklara uzun süre ekranı aratmayacak kadar da eğlenceli vadediyor. Yarının tasarımcılarının, mimarlarının ya da inşaat mühendislerinin kendilerini keşfedebilecekleri türden bir eğlence. Sadece çocuklar için tasarlanmış bir set de değil. Yetişkinlerin de sıkılmadan çocuklarla birlikte zaman geçirebilecekleri düzeyde. Hatta ailecek de oynanabiliyor.

45 mm’lik küpler, % 70 reçine ve % 30 polistiren plastik karışımından yapılmış. Her iki sette de 64 adet küp bulunuyor. Küpler de parçalı halde geliyor. Kullanıcının öncelikle bu parçaları birleştirerek küpleri ortaya çıkarması gerekiyor.

Kickstarter’da fonlanan MagnetCubes, kampanya başladıktan yalnızca 15 dakika sonra hedeflediği desteği toplamış.

MagnetCubes MagnetCubes

Görsel: Kickstarter