Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcılığı Tetikleyen Çoklu Oyun Sistemi

Yaratıcılığı Tetikleyen Çoklu Oyun Sistemi

Manyetik oyun sistemi GEMJI, kolay taşınabilmesinin ve çok sayıda oyunu oynama imkanı vermesinin yanı sıra tasarım sürecinde de kullanılabiliyor.

GEMJI, tasarımcılar başta olmak üzere tüm yaratıcı bünyelerin işine yarayabilecek bir hibrit manyetik oyun sistemi. Manyetik kartlardan oluşan sistem, son yıllarda sıkça rastladığımız blok oyun setlerinin yeni bir örneği. Cebe sığacak kadar küçük olan bu setle 30’u aşkın oyun oynanabiliyor. Ayrıca 7 farklı bina modeli de inşa edilebiliyor. Hızlı prototipleme gibi yaratıcı sürece dair şeyler için de kullanılabiliyor.

Mark Ralev tarafından tasarlanan GEMJI Kickstarter’da 20 saat içinde hedeflediği fonu toplamış. Kendi tasarımcısı tarafından geliştirilen orijinal oyunları, eğitici oyunları ve klasik oyun uyarlamalarını içeriyor. Kullanıcı, 2B ve 3B’nin el verdiği matematiksel olanaklar dahilinde kendi oyunlarını da tasarlayabiliyor. GEMJI kartları, tıpkı dijital görüntüleri oluşturan pikseller gibi her tür oyunun ve tasarımın modelini oluşturmak için bir araya getirilebiliyor.

GEMJI ile ister oyun oyna ister tasarım yap

GEMJI ile kutu oyunları, labirentler, kuleler ve 3B modeller inşa etmek mümkün. Nihayetinde GEMJI bir oyun değil, istediğiniz herhangi bir oyunu inşa etmek ve oynamak için gereken temel yapıtaşlarını sunuyor. Hatta bu yapıtaşları, temel programlama bilgisi gibi belirli becerileri öğrenmek üzere de kullanılabiliyor.

GEMJI

Yaratıcı gücünüzü dinlendirirken GEMJI ile satranç, tavla, go, dama ve Jenga gibi klasik oyunları oynayabilirsiniz. GEMJI’nin bu çok işlevliliği, özellikle seyahatler için oldukça avantajlı. Parçaların manyetik olması, hareket halindeki bir aracın içinde oynanabilmesine imkan tanıyor ve kaybolma riskini de azaltıyor. Her bir sette 70 adet siyah-beyaz kart/karo bulunuyor. Gelecekteki güncellemelerle daha birçok oyunun oynanmasına imkan verecek kendi mobil uygulamasına da sahip.

Manyetik karoları yıkanabilir olduğundan pandemi dönemine özgü endişelere kapılmadan oynamanız mümkün. Manyetik tıklamalarla ses geri bildirimi sağlaması seti, dokunsallık açısından oldukça başarılı kılıyor. Bu sayede görme engelli oyuncuları göz önünde bulundurarak tasarlanmış az sayıda oyundan biri olarak kabul ediliyor. Sistemde herhangi bir dilin / metnin yer almaması, setin tamamen sembolik bir doğasının olması onun çocuklarla ve farklı dilleri konuşan insanlar arasında da oynanabilmesini mümkün kılıyor.

GEMJI

Görsel: Kickstarter