Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ekranlı Oyun Kartları

Ekranlı Oyun Kartları

Jonah Stiennon’ın geliştirdiği "Wyldcard" destesi, görüntülerin değişebildiği e-kağıt ekranlarıyla oyunlarda etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Maker ve masa üstü oyun tutkunu Jonah Stiennon, Wyldcard isimli sıra dışı bir kart sistemi geliştirdi. Bu destedeki her kart, bağımsız bir e-kağıt ekranına sahip ve içeriklerin oyunun ilerleyişine göre güncellenmesine olanak tanıyor. Her ekranın arkasına gizlenmiş bir EEPROM (küçük boyuttaki verileri kalıcı olarak saklamak için kullanılan bir bellek yongası) ile Wyldcard, oyun kartlarını akıllı ve dinamik hale getiriyor. Bu sayede kartlar, istatistikleri ve hamleleri kaydedebiliyor, skorları saklayabiliyor. Kart, kaide üzerine yerleştirildiğinde, kart üzerindeki görüntü gizli bir bilgisayar tarafından değiştirilebiliyor.

e-kagit ekranli oyun kartlari

Kartlardaki görüntüler bir yapay zekalı görüntü oluşturucu kullanarak yaratıldı

Jonah Stiennon, bu kartların yeni bir masa üstü oyun paradigması başlatma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor. Kökleri, diğer kart oyunları gibi fiziksel dünyada olsa da bir bilgisayar tarafından yürütülen karmaşık oyun mekaniklerini uygulayabiliyorlar.

Stiennon projesini şöyle anlatıyor: “Bu şimdiye kadarki en iddialı projem oldu. Elektronik ve devre kartları tasarlamayı öğrendim. Rust adında yeni bir programlama dili öğrendim ve ilk sürücümü yazdım, CAD becerilerimi geliştirdim, 3B baskı yaptım ve ilk reçine dökümümü yaptım. Yukarıdaki kartlarda gösterilen görüntüleri, kendi sunucumda barındırdığım bir yapay zeka görüntü sentezleyici kullanarak oluşturdum. Henüz onlar için bir oyun tasarlamadım! Bazı fikirlerim var ve bunların sağlayacağı yeni etkileşimleri ve oyun mekaniklerini keşfetmek istiyorum. Bunlarla oynamak, fikirleri denemek, önerilerde bulunmak veya oyun tasarımıyla uğraşmak isteyen birini tanıyorsanız, bana bir e-posta gönderin: [email protected]

Görsel: Wyldcard