Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Oyunlar için Tek Bir Deste

Tüm Oyunlar için Tek Bir Deste

Rob Hallifax tarafından tasarlanan One Deck Game Cards ile klasik kart oyunlarının yanı sıra satranç, dama, tavla domino gibi pek çok farklı oyunu oynamak da mümkün.

Bugüne kadar farklı tasarımlarıyla ve işlevleriyle dikkat çeken, kağıt oyunlarıyla arası olmayanların bile dikkatini çekebilecek iskambil destelerinin haberini yaptık. Caz ustalarının doğaçlama stilinden ilham alan Tempo, 55 farklı tasarımcının yarattığı Playing Arts, daha çağdaş bir havaya sahip çizimleriyle Playing Cards, tipografik kompozisyonlara sahip Typographer’s Deck tasarımsal yönleriyle dikkat çeken projelerdi.

Kahve tutkunlarının ilgisini çekebilecek Sip-To-Suit Cards About Coffee ya da fotoğrafçılık alanında ustalaşmak isteyenlerin işini kolaylaştırmak için tasarlanan The Photography Deck gibi örnekler ise bir iskambil destesinin sadece oyun oynamak tasarlanmayabileceğini de bizlere gösteriyordu.

İskambil destesinin işlevselliğini artıran tasarımsal yaklaşım

Ürün yöneticisi ve aynı zamanda bir tasarımcı olan Rob Hallifax tarafından tasarlanan One Deck Game Cards tüm bu örneklerin dışında sıra dışı bir yaklaşımla 52 adetlik iskambil destesiyle birçok oyunu oynamaya imkan tanıyan yaratıcı bir tasarımı içinde barındırıyor.

Kickstarter üzerinden fonlanan One Deck Game Cards ile sıradan kart oyunlarının yanı sıra satranç, dama, domino, tavla gibi birçok oyunu oynamak mümkün. Her kartın üzerinde yer alan basit ve rahat okunabilen özelleştirilmiş semboller ve sayılar sayesinde kullanıcıların oynadığı oyuna göre bu 52 kartlık desteği efektif bir şekilde kullanabiliyor. Satranç oyununda piyon görevi üstlenen bir kart üzerindeki noktalarla domino için bir taşa ya da herhangi bir iskambil oyununda bir maça 5’lisine dönüşebiliyor.

Kartların ön yüzeyi kadar arka yüzündeki tasarım da bu çoklu oyuna imkan veren özelliği destekliyor. Tasarımcı tüm oyunların ortak teması etrafında birleşen desen ve motiflerle kartların arka yüzünü tasarlıyor. Aynı zamanda arka yüzeylerin koyu renkli olması satranç ya da dama tahtasının siyah bölgelerini oluşturmak için de kullanılabiliyor.

one deck game cards

Tüm bu özelliklerin yanı sıra kartların boyutlarının oldukça ufak olması herhangi bir yere taşınmasını da kolaylaştırıyor. Kartların kara boyutlu olması farklı oyunlardaki çeşitli ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir hamle. Aynı zamanda tavla gibi zar gerektiren bir oyun tercih ediliyorsa kartlar bu noktada da bir zar görevi üsleniyor. Tabii kartları sallayıp atmak mümkün olmayacağı için zar için uygun olan kartları bir araya getirip elde karıştırıp bir kartı ters çevirmek gerekiyor.

Tasarımcı Rob Hallifax’ın Kickstarter üzerinden fonladığı dördüncü kampanyası olan One Deck Game Cards oldukça kısa sürede hedeflediği başarıya ulaştı. Dünyanın en büyük iskambil ve masa oyunları üreticisi ve dağıtıcısı Cartamundi ile anlaşan tasarımcı bu sayede kartların kalite sürecini kontrol altında tutarken dağıtım ağını da genişletmiş oluyor.

one deck game cards

Görsel: Kickstarter