Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İyi Kahve Yapmanın İpuçlarını Veren İskambil Destesi

İyi Kahve Yapmanın İpuçlarını Veren İskambil Destesi

Art of Caffeination'ın "Sip-To-Suit Cards About Coffee" adlı iskambil destesi kahve tutkunlarının kendini geliştirebilmesi için ipuçları sunuyor.

İskambil kağıtları çağdaş bir yaklaşımla yorumlandığında ortaya harika tasarım çalışmaları çıkıyor. Barbara Dziadosz’un neşeli figürlerle hayat verdiği iskambil kağıtları, Oksal Yeşilok’un kupa, karo, sinek ve maçayı baştan yorumladığı Whimsical Playing Arts ve Furkan Şener’in tipografik kompozisyonlara sahip Typographer’s Deck bunun en güzel örneklerindendi. The Photography Deck ise fotoğrafçılık alanında ustalaşmak isteyenleri için ipuçları sunan bir iskambil destesi olarak dikkatleri çekmişti. Art of Caffeination tarafından yaratılan Sip-To-Suit Cards About Coffee adlı iskambil destesi ise kahve tutkunlarını mutlu edecek türden bir proje.

Sip-To-Suit Cards About Coffee

Kahve tutkunlarına bilgi kartları: Sip-To-Suit Cards About Coffee

Sip-To-Suit Cards About Coffee, iskambil destesi olmasının yanı sıra iyi bir kahve yapmanın püf noktalarını veren bilgi kartları olarak işlev yapıyor. Kartlar; iyi kahve demlemenin sırları, farklı demleme makineleri ve farklı su miktarları, demleme süreleri ve öğütülmüş kahvenin ne kadar ince olacağı gibi detaylar içeriyor. Öyle ki yıllardır iyi kahve yapan biri olduğunuzu düşünseniz de merakla inceleyip bilgilerinizi gözden geçirebileceğiniz türden kartlar bunlar. Oyun oynarken hemen göz atılabilecek kadar basit ve okunması kolay bir şekilde sunulmuş bilgiler.

Kavurmadan demlemeye her aşamaya hakim olmak

Yukarıda da bahsettiğim gibi bu deste, kahve hakkında pek bir şey bilmeyen heveslilerden espresso uzmanlarına uzanan geniş bir kitleye hitap ediyor. Desenli olan arka tarafları da kahve temalı illüstrasyonlarla bezeli. Deste, akıllıca kategorilere ayrılmış standart 52 kartlık bir set. Aslar kahvenin kavrulma seviyelerini ele alıyor. Siyah kral, kız ve vale demlemeyle ilgili temel bilgileri, kırmızı olanlar ise daha üst seviye demleme ipuçlarını içeriyor. Siyah sayı kartları, elde kahve demleme aparatından karmaşık kahve makinelerine uzanan tüm demleme tekniklerini içeriyor. Kırmızı sayı kartları ise menü kartları gibiler ve detaylı talimatlarla kılavuzluk eden 18 farklı kahve tarifi içeriyorlar.

Michelle ve Vincent Lam tarafından tasarlanan Sip-To-Suit Cards About Coffee, kısa bir süre önce Kickstarter’da başarıyla fonlanmış. Destenin PVC’den üretilmiş su geçirmez versiyonu da sunulmuş. Bu sayede yanlışlıkla üzerine kahve dökseniz bile kartları musluğun altında yıkayıp kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Görsel: Kickstarter