Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğrafçılıkla İlgili İpuçları Veren İskambil Destesi

Fotoğrafçılıkla İlgili İpuçları Veren İskambil Destesi

"The Photography Deck" fotoğrafçılık alanında ustalaşmak isteyenlerin işini kolaylaştırmak için tasarlanan bir iskambil destesi olarak Kickstarter'da fonlanıyor.

Çağdaş tasarımcılar iskambil destelerine öyle güzel yorumlar getiriyorlar ki, oyun kartından öte sanat eseri gibi seyirlik işler çıkıyor ortaya. Oksal Yeşilok’un kupa, karo, sinek ve maçayı baştan yorumladığı Whimsical Playing Arts destesi, Barbara Dziadosz’un neşeli figürlerle yorumladığı iskambil destesi, Furkan Şener’in tipografik kompozisyonlara sahip Typographer’s Deck projesi bu türden ilham verici tasarımlardı. Facebook ise birlikte iş yaptığı ajanslara B2B Playing Cards adlı özel bir iskambil destesi dağıtarak bu kartları iletişim malzemesi olarak kullanmıştı. 55 farklı tasarımcının katılımıyla ortaya çıkan Playing Arts’ı da anmadan geçmeyelim. Sırada fotoğraf çekmeye ilgi duyanların kalbini fethedecek The Photography Deck var.


The Photography Deck, Kickstarter’da 30 dakika içinde hedeflediği desteği topladı

Fotoğrafçılık analogdan dijitale uzun bir geçmişi olan, farklı uzmanlık alanları için farklı deneyimler gerektiren geniş bir alan. Zaman içinde küçük adımlarla ustalaşmanın keyfi ise apayrı. İşte The Photography Deck bu süreci biraz olsun kolaylaştırmayı hedefliyor. Üstelik bakmaktan gözlerimizin yorgun düştüğü bilgisayar ya da telefon ekranlarına gerek kalmadan. Kickstarter’da 30 dakikadan kısa bir sürede fonlanmış olması da bu türden bir çözüme ne kadar çok ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Kartların yaratıcısı Eric Bohring, kartlardaki ipuçlarına erişimi kolaylaştırmak için her bir simge serisine birer bilgi kategorisi atamış. Maça kartlar temel fotoğraf makinesi bilgilerini, kupa kartlar kompozisyon hakkındaki bilgileri, sinek kartlar teknik bilgileri ve karo kartlar çekim stilleri hakkındaki bilgileri içeriyor. Kartlar fotoğrafçılığın özüne inerek ISO, enstantane hızı gibi somut konulardan kompozisyonda negatif alan ya da desen bulma gibi daha öznel konulara dahi yer veriyor. Her kart, ipuçlarının kolayca algılanmasını sağlayacak minimalist bir yaklaşımla tasarlanmış.

The Photography Deck ile ilgili ön sipariş detaylarını ve diğer gelişmeleri Kickstarter kampanya sayfasından takip edebilirsiniz.

The Photography Deck The Photography Deck The Photography Deck

Görsel: Kicsktarter