Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klasik İskambil Figürlerine Çağdaş Yorum

Klasik İskambil Figürlerine Çağdaş Yorum

Barbara Dziadosz Playing Cards projesinde, klasik figürlere illüstrasyonlarıyla çağdaş bir hava katmış.

Kağıt oyunlarıyla arası olmayanlar için bile keyiflidir iskambil kağıtlarını incelemek. Hele de üzerlerindeki illüstrasyonlar daha önce gördüklerimizden farklıysa mutlaka bir göz atasımız gelir. Oksal Yeşilok, iskambil destesinin 4 temel sembolü olan kupa, karo, sinek ve maçayı baştan yorumladığı Whimsical Playing Arts; Furkan Şener ise tipografik kompozisyonlara sahip Typographer’s Deck ile ilham verici iskambil destelerine imza atmıştı. 55 farklı tasarımcının yarattığı Playing Arts da tam bir sanat eseriydi. Facebook ise birlikte iş yaptığı ajanslara B2B Playing Cards adlı özel bir iskambil destesi dağıtarak bunu iletişim malzemesi olarak kullanmıştı. Şimdi ise Barbara Dziadosz’un şirin mi şirin Playing Cards projesi var karşımızda.

Playing Cards, eğlenceli figürleriyle dikkat çekiyor

Alman illüstratör Barbara Dziadosz’un Playing Cards projesinde en dikkat çekici olan kağıtlar, figürlü olanlar. Alışık olduğumuz gibi kraliyet figürlerinin tasvir edildiği bu kartlarda, fark bu figürlerin hem verdikleri pozlarla hem de çizim stiliyle çağdaş bir havaya sahip olmaları. Örneğin valeyi sokak basketbolcusu, akıllı telefonu ve hazır kahvesiyle takılan ya da spor salonunda ağırlık kaldıran dövmeli bir genç olarak görüyoruz. Queen/kız ise parfümünü sıkarken ya da rujunu sürerken tasvir edilmiş.

Playing Cards

Destedeki kartlar 58×88 mm boyutlarıyla alışkın olduğumuz iskambil kartlarına göre biraz daha küçük ebatlarda. Barbara Dziadosz, baskıda 320 gramlık Pro Linen kağıt kullanmış.

Barbara Dziadosz’un çalışmalarını; internet sitesi, Behance profili, Facebook sayfası, tumblr’ı ve instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.
Playing Cards

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.