Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İş Arama Sürecinin Acımasız Gerçekleri

İş Arama Sürecinin Acımasız Gerçekleri

Küresel istihdam sitesi Monster.com, iş arama sürecinin acımasız gerçeklerini oldukça dürüst bir şekilde yeni reklam filminde izleyicisine anlatıyor.

Son dönemlerde markalar hedef kitlesine toz pembe bir rüya sunmanın dışına çıkıp gerçeklerle yüzleştiriyor. Yakın zamanda çoğu markayı etkileyen bu değişimi izleyiciler reklam filmlerinden, kampanyalardan rahatlıkla anlayabiliyor. Monster.com 1999’da yayınladığı ilk Super Bowl reklamından beri gerçeklik çizgisini sürdürüyor. 1967’den beri çalışanlara farklı hizmetler sunan Monster Worldwide. Inc. şirketinin 1994 kurduğu Monster.com küresel bir iş arama sitesi ve dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılıyor.

Monster ve MullewLowe Group tarafından 1999 yılındaki Super Bowl’da yayınlanan When I Grow Up başlıklı reklam filmi, AdAge tarafından tüm zamanların en iyi Super Bowl reklamları listesinde 2. sırada yer aldı. Ve 20 yıl sonra yeniden bir araya gelen 2 şirket bu ikonik reklam filminin devamı niteliğinde olan yeni bir kampanyayla karşımızda.

1999 yılındaki Super Bowl’da yayınlanan When I Grow Up filmi Monster.com reklam filmi:

İş arama sürecinde harcanan uzun saatler

İş başvurusu yaparken neredeyse herkes, hemen hemen hiç kimse tarafından okunmayacak ön yazılar, fark edilmeden geçilecek özgeçmişler hazırlamakla uğraşıyor. Bunun için saatler hatta günler harcıyor ve karşılığında alınan cevap çoğu zaman reddedilmek oluyor ki bu durumda bile en azından bir cevap alındığı için şanslı hissediliyor. Nisan 2019’da yayınlanan The Perfect Resume başlıklı reklam filmindeyse tam olarak buna dikkat çekiliyor. Son dönemlerde yetişkin sorunlarını daha çok ele alan markalar, Halo Top Creamery’nin Ice Cream for Adults adlı kampanyasını hatırlayacaksınızdır, bu duruma biraz da mizah katarak karşımıza çıkıyorlar.

Bu iki yeni reklam filmi, diğer reklamlara kıyasla iş bulma sevincine yerine reddedilen iş başvuruları ve iş arama sürecinin sert gerçeklerine odaklanıyor. The Perfect Resume isimli ilk filmde, bekar bir annenin işverenin incelemesi için uzun çabalar sonucu hazırladığı özgeçmişinin yalnızca birkaç saniyede diğerlerinin arasına karıştığını görüyoruz.

Daddy isimli ikinci film ise, çocuğunun sorduğu soruya dürüstlükle cevap veren bir babanın iş arama sürecindeki ruh halinin ve sürekli reddedilmesinin yarattığı içsel duruma odaklanıyor.  Gerçeklerin bazen acı yaratabileceğini bizlere hatırlatan marka bu filmde bir baba-oğul ilişkisi içerisinde acımasız gerçekleri açığa çıkarıyor.

Ayrıca, MullenLowe ABD’deki yaratıcı yönetmenler Tim Vaccarino ve Dave Weist, “Bir özgeçmişin değerlendirilmesi için harcanan ortalama sürenin sadece 31 saniye olduğu bir dünyada, bu yeni küresel kampanya bireyin sıkıntılarına dokunuyor” diyerek reklamın iç görüsünü de bizlere açıklıyor.

Künye:

Reklamveren: Monster.com
Reklam Ajansı: MullenLowe Group USA

Görsel: YouTube